Bivši kapiten Zimbabvea priznao uzimanje mita i kokaina

Bivši kapiten Zimbabvea priznao uzimanje mita i kokaina

Bivši kapiten kriket reprezentacije Zimbabvea Brendan Taylor priznao je danas da je uzeo novac od osoba koje su pokušale da ga ucijene da namjesti utakmice video snimkom na kome se vidi kako konzumira kokain tokom posjete Indiji 2019. godine.

Tayalor je rekao da će dobiti višegodišnju suspeniziju i da je htio da se oglasi prije Međunarodne kriket unije (ICC).

On je priznao da je uzeo 15.000 dolara, ali je rekao da nikada nije namjestio utakmicu. Taylor je naveo da je u oktobru 2019. godine pozvan u Indiju na razgovor o mogućem sponzorstvu. On je rekao da mu je na večeri sa biznismenom ponuđen kokain i da je "budalasto zagrizao mamac".

"Sljedećeg jutra isti muškarci su došli u moju hotelsku sobu i pokazali su mi video snimak na kome se vidi da uzimam kokain. Oni su rekli da će objaviti snimak ako ne pristanem da učestvujem u namještanju međunarodnih utakmica", naveo je Taylor.

On je rekao da je uzeo 15.000 dolara kao "depozit" za namještanje utakmica, a obećano mu je još 20.000 dolara "kada završi posao".

Taylor je dodao da mu je trebalo četiri mjeseca da prijavi incident i priznao je da je prekršio pravila protiv korupcije ICC.

Taylor je istakao da će "ponizno" prihvatiti suspenziju i da se "nada da će njegova priča biti ohrabrenje za igrače kriketa da što ranije prijave bilo kakve nedozvoljene radnje".

On je rekao da će se u utorak prijaviti u centar za rehabilitaciju "da se očisti i vrati svoj život na pravi put".

"Dugujem sebi i svojoj porodici da se očistim i stavim ih na prvo mjesto. Dozvolio sam da neka suspstanca preuzme kontrolu i naruši moju viziju, moj moral i moje vrijednosti i vrijeme je da dam prioritet stvarima koje su zaista važne", dodao je Taylor.

On je naveo da je uzimao lijekove za liječenje psihičkih problema i da je godinama prolazio kroz "pakao" zbog problema sa narkoticima.

Taylor je prošle godine poslije 17 godina završio karijeru tokom koje je bio jedan od najboljih igrača i strijelaca reprezentacije Zimbabvea.

federalna.ba/Beta

Brendan Taylor Zimbabve kriket
kriket Shane Warne
0 04.03.2022 18:54
Sinikiwe Kademaunga motivacijski govor osobe sa invaliditetom Zimbabve
0 12.11.2021 14:01
SAD Zimbabve sankcije
0 26.10.2021 11:08
Zimbabve državni službenici vakcinacija
0 28.09.2021 11:49