Austrija ukida policijski sat za nevakcinisane
(Izvor: Arhiva)

Austrija ukida policijski sat za nevakcinisane

Policijski sat za nevakcinisane, koji je u Austriji stupio na snagu u novembru prošle godine u okviru borbe protiv COVID-19, prestaje u ponedeljak.

Premijer Karl Nehammer i ministar zdravstva Wolfgang Muckstein informisali su javnost u vezi s epidemijom koronavirusa.

Nehammer je naveo da uprkos brzom širenju omikron varijante u Austriji, to nije izazvalo ozbiljnije povećanje broja pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu i u bolnicama.

Navodeći da se pomno prate dešavanja u vezi sa omikronom, Nehammer je rekao da će policijski sat za nevakcinisane osobe biti ukinut od ponedjeljka, 31. januara.

Ministar zdravstva Muckstein je naveo da dnevno bilježe i do 30.000 novozaraženih koronavirusom. Smatra da će val omikrona dostići najviši nivo u narednim danima, te će se nastaviti sa striktnim mjerama koje se već primjenjuju.

Muckstein je naveo da će neophodnost vakcinacije pomoći društvu da se pripremi za moguće varijante koronavirusa koje se mogu pojaviti nakon omikrona.

Zbog značajnog povećanja broja pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu u periodu kada je u Austriji bila dominantna ​​delta varijanta koronavirusa, Vlada je uvela policijski sat za nevakcinisane u novembru 2021. godine i za vakcinisane u decembru.

Ograničenja za vakcinisane su ukinuta pred Novu godinu.

federalna.ba/AA

Austrija ukidanje policijskog sata
Njemačka Austrija gas rublja Gazprom
0 27.04.2022 11:35
Red Bull Salzburg Salzburg Austrija sport fudbal nogomet
0 24.04.2022 20:37
gas Rusija Austrija
0 14.04.2022 17:32
Karl Nehammer Vladimir Putin Rusija Ukrajina Austrija
0 11.04.2022 23:02