Austrija dozvolila korišćenje kosovskih vozačkih dozvola
(Izvor: Ilustracija/boldnews.al)

Austrija dozvolila korišćenje kosovskih vozačkih dozvola

Državljanima Kosova, koji nemaju redovnu boravišnu dozvolu, od 1. septembra dozvoljen je prolaz kroz Austriju sa vozačkom dozvolom Republike Kosovo.

Ambasada Republike Kosovo u Austriji saopštila je da je od 1. septembra 2023. godine, nakon izmene i dopune Saveznog zakona Austrije i odgovarajućeg normativnog akta, dozvoljen prolaz kroz Austriju sa vozačkom dozvolom Republike Kosovo.

Kako se navodi u saopštenju, koristi od ove olakšice imaće državljani Kosova koji su u Austriji kao posetioci, državljani Kosova koji prolaze kroz Austriju i državljani Kosova koji imaju privremeni boravak u Austriji.

“Ova olakšica još uvek ne važi za sve one državljane Kosova, koji imaju redovan boravak u Austriji sa boravišnom dozvolom”, ističu iz kosovske Ambasade u Austriji.

Dodaje se da će Ambasada Kosova u Austriji i institucije Republike Kosovo nastaviti svoju intenzivnu posvećenost potpunom priznavanju vozačkih dozvola, što će olakšati konverziju i potpunu zamenu vozačke dozvole za građane Republike Kosovo sa dozvolom za dugoročni boravak u Austriji.

federalna.ba/AA

Austrija Albanija vozačka dozvola
Austrija EU BiH
0 01.12.2023 11:35
llična karta Austrija digitalizacija
0 13.11.2023 13:06
Raphael Dwamena Albanija fudbal nogomet srčani udar
0 11.11.2023 17:36