Arnaut o Dobrovoljačkoj: Politički motivisan proces i zloupotreba Suda BiH

Sud BiH je potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH za 10 osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici početkom maja 1992. godine. Optužnica je potvrđena u cijelosti, potvrdili su iz Tužilaštva BiH za Federalnu televiziju.

Dobrovoljačka: Sud BiH potvrdio optužnicu protiv 10 osoba

Sud BiH potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH protiv 10 osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, početkom maja 1992. godine. Optužnica je potvrđena u cijelosti, rekli su iz Tužilaštva BiH. Optužnicom su obuhvaćeni Ejup Ganić, Zaim Ba...

“Ja nemam nikakvih sumnji da se ovdje radi o istoj stvari koju je dosudio sud u Londonu, a to je da se radi o zloupotrebi - u ovom slučaju bh. pravosuđa. Sud u Londonu je rekao da je srbijanski zahtjev bio tada zloupotreba britanskog pravosuđa. I ovdje, s obzirom na to da ja nisam vidio nikakve indicije o nekim novim dokazima, čak se tvrdi takva jedna nebuloza - da je Alija Izetbegović bio slobodan u tom trenutku, što je laž - siguran sam da je ovo politički motivisan proces i zloupotreba Suda BiH”, kazao je Damir Arnaut, bivši advokat Ejupa Ganića i Jovana Divjaka.

Optužnicom su obuhvaćeni Ejup Ganić, Zaim Backović, Hamid Bahto, Hasan Efendić, Fikret Muslimović, Jusuf Pušina, Bakir Alispahić, Enes Bezdrob, Ismet Dahić i Mahir Žiško. Uz optužnicu je navedeno saslušanje 277 svjedoka, kao i više vještaka, a priloženo je više od 500 materijalnih dokaza kojima se potkrepljuju navodi optužnice.

federalna.ba

Dobrovoljačka Dobrovoljačka ulica Damir Arnaut
Plenum Nezir Pivić Damir Arnaut
0 27.06.2022 21:53
Damir Arnaut Dragan Čović Noah Gal Gendler
0 15.06.2022 20:37