Adna Međić iz Maglaja pobjednica konkursa Mladi pisci ZDK
(Izvor: Fena/Vehid Begunić)

Adna Međić iz Maglaja pobjednica konkursa Mladi pisci ZDK

Adna Međić iz Maglaja pobjednica je 2. konkursa Mladi pisci Zeničko-dobojskog kantona, u organizaciji Udruženja za kulturu Kontrast iz Tešnja.

Drugu nagradu osvojio je Mehmed Alihodžić iz Vareša, a treću Rijad Dedić iz Zenice. Organizatoru je ove godine pristigao 191 rad, od kojih je 181 ispunjavalo uslove konkursa te je sudjelovalo u konkurenciji za nagrade, koje su najboljim uručene danas u Muzeju grada Zenica.

- Cilj ovog projekta je unapređenje čitalačke svijesti kod osnovaca, a, osim toga, željeli smo da potaknemo i kreativno pisanje kod djece. Mogu kazati da smo u tome i uspjeli, jer smo prošle i ove godine na konkursu imali oko 200 radova učenika iz svih općina i gradova sa područja ZDK. Osim tri prvonagrađena rada, čiji su autori dobili i novčane nagrade, u zbirci radova pod nazivom “Putovanje s Malim princom”, ušlo je još 50 radova - istakla je danasa na promociji najboljih radova predsjednica tog udruženja Umihana Krilčević- Omerović. 

Napomenula je kako su radovi iz prošlogodišnje zbirke čitani i u jednoj školu na bosanskom jeziku u Sjedinjenim Američkim Državama.

Projekt su ove godine podržali Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK-a, Fondacija za izdavaštvo iz Sarajeva i Grad Visoko te i nekoliko privatnih kompanija i udruženja iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

federalna.ba/Fena

Adna Međić Maglaj BiH kultura Mladi pisci Udruženje za kulturu Kontrast iz Tešnja
Carlos Santana koncert kultura muzika
0 06.07.2022 09:53
EU BiH Austrija
0 05.07.2022 15:00
BiH Crna Gora regionalna saradnja
0 04.07.2022 20:49