Zvizdić u odvojenim susretima razgovarao s Waltmansom i Sturtewagenom
(Izvor: Fena)

Zvizdić u odvojenim susretima razgovarao s Waltmansom i Sturtewagenom

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas u odvojenim susretima sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BiH Janom Waltmansom i šefom Diplomatskog ureda Kraljevine Belgije u BiH Benjaminom Sturtewagenom i upoznao ih o aktuelnoj političkoj situaciju i formiranju vlasti u BiH nakon oktobarskih izbora. 

Rekao je da se u srijedu očekuje formiranje Vijeća ministara BiH i da će se time zaustaviti politike podjela, ucjena i blokada i početi raditi na realiziranju najvažnijih prioriteta, a to su evropske i NATO integracije, vladavina prava i zadržavanje mladih ljudi i porodica u BiH. 

Zvizdić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog dodjele kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini i zahvalio Waltmansu i Sturtewagenu na podršci njihovih država. Rekao je da će kandidatski status otvoriti novo poglavlje u ekonomskoj saradnji između država. 

Tokom sastanaka naglašeno je da su bilateralni odnosi dobri i prijateljski, te da su i Nizozemska i Belgija među najozbiljnijim investitorima u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta, prenio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

federalna.ba/Fena

Denis Zvizdić