Zvizdić: Potrebni su nam politička stabilnost i posvećenost neophodnim ekonomskim reformama

Zvizdić: Potrebni su nam politička stabilnost i posvećenost neophodnim ekonomskim reformama

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prisustvovao je danas u Tešnju otvaranju 17. međunarodnog sajma privrede na kojem učestvuje oko 500 izlagača iz BiH, zemalja regiona, Evropske unije, Amerike, Kine i Japana.

- Zadovoljstvo mi je da prisustvujem ovoj privrednoj manifestaciji koja, za razliku od neproduktivnih političkih sastanaka, budi optimizam i daje realnu nadu za razvoj i napredak BiH. Naš cilj je da Bosna i Hercegovina bude sigurna, konkurentna - naravno u onim sektorima u kojima imamo konkurentske prednosti - i inovativna država sa dobrim investicionim prilikama i mogućnostima - kazao je tokom obraćanja Zvizdić.

Naglasio je kako je jasno da je to težak zadatak, posebno u novim geopolitičkim okolnostima izazvanim agresijom Rusije na Ukrajinu, izazovima zelene tranzicije, nevjerovatno brzim razvojem informatičke revolucije, vještačke inteligencije itd.

 - Ono što nam je u ovom periodu potrebno jeste stvarna politička stabilnost i apsolutna posvećenost neophodnim ekonomskim reformama - naglasio je Zvizdić te dodao da su prioriteti jasni i da su ono što se očekuje ubrzana izgradnja bazne infrastrukture kao osnove za dinamičan ekonomski razvoj, povećani obim domaćih i stranih investicija i otvaranje radnih mjesta.

 - Jer, najvažniji zadatak je da, u ovoj fazi, zadržimo mlade ljude, da vratimo povjerenje u državne institucije, da se sistemski izborimo protiv korupcije i da pokažemo da su nam interesi države, građana i privrednika na prvom mjestu. To znači predan rad na EU i NATO integracijama i suštinskim reformama, čime će se stvari brzo vratiti u normalu i BiH će moći nastaviti koračati ka evropskoj i prosperitetnoj budućnosti - rekao je Zvizdić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH prisustvovao je i svečanom otvaranju Biznis centra u Tešnju, prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

federalna.ba/Fena

Denis Zvizdić Tešanj
Tešanj tržište rada zanimanja deficitarna zanimanja
0 09.12.2023 18:55
Koridor Vc Koridor Vc Medakovo Ozimice Tešanj
0 02.12.2023 19:26