Zvizdić i ambasador Njemačke u BiH Thomas Fitschen razgovarali o otvaranju pregovora sa EU

Zvizdić i ambasador Njemačke u BiH Thomas Fitschen razgovarali o otvaranju pregovora sa EU

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić primio je u posjetu ambasadora SR Njemačke u BiH Thomasa Fitschena, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim pitanjima koja su ključna za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom.

Sagovornici su se saglasili da je bilateralna saradnja Njemačke i Bosne i Hercegovine dobra i da će se nastaviti unapređivati i u narednom periodu.

Zvizdić je istaknuo značaj kontinuirane podrške i angažmana Vlade SR Njemačke na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, a ambasador Fitschen je rekao da je njegova država trajno opredijeljena za evropski put BiH.

Naglasio je da će Njemačka nastaviti da daje podršku procesima euroatlantskih integracija BiH i podržao napore koji se čine kako bi se realizirao taj cilj.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić je rekao da je za BiH od velike važnosti da može računati na dalju podršku prijateljske države SR Njemačke u provedbi reformi, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

federalna.ba/Fena

Denis Zvizdić