Zvizdić - Habota: Preporuke Evropske komisije Vijeću Evropske unije su pozitivne

Zvizdić - Habota: Preporuke Evropske komisije Vijeću Evropske unije su pozitivne

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić razgovarao je danas sa novoimenovanom direktoricom Direkcije za evropske integracije Elvirom Habota i poželio joj puno uspjeha u budućem radu.

Rekao je da je Direkcija za evropske integracije od velikog značaja u procesu ispunjavanja uvjeta na evropskom putu BiH i da je važno da se osigura realiziranje ispunjavanja uvjeta za pristupanje Evropskoj uniji.

Habota upoznala je Zvizdića s ciljevima Direkcije i rekla da se trenutno radi na finaliziranju Programa integriranja koji je obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i jedan od ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

- Aktivnosti su u punom zamahu i angažman Direkcije za evropske integracije u tom poslu je veliki. Svi zaposlenici vrijedno rade na realiziranju ovih zadataka - naglasila je Habota.

Zvizdić i Habota su razgovarali i o jučerašnjem objavljivanju Izvještaja o BiH za 2023. godinu i složili se da su preporuke Evropske komisije Vijeću Evropske unije pozitivne i da predstavljaju put ka otvaranju pregovora o pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji - saopćeno je iz Zvizdićevog Kabineta, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

federalna.ba/Fena

Elvira Habota Denis Zvizdić
Denis Zvizdić Dragan Mioković vožnja
0 04.06.2024 14:32
Rezime Denis Zvizdić
0 23.05.2024 18:45
Tineke Strik Denis Zvizdić Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine Parlamentarna skupština BiH
0 04.04.2024 16:41