Zrinjski protiv Širokog Brijega traži nastavak pobjedničke serije
(Izvor: Fena/Arhiv)

Zrinjski protiv Širokog Brijega traži nastavak pobjedničke serije

Nogometaši Zrinjskog u proljetni dio sezone, predvođeni novim trenerom Krunoslavom Rendulićem, krenuli su furiozno, upisavši osam pobjeda u isto toliko utakmica.

Taj pobjednički niz privremeno je zaustavila stanka u prvenstvu zbog nastupa reprezentacija, a subotu će Plemići ponovno na teren. U Čitluku će u derbiju 24. kola ugostiti trećeplasiranu momčad prvenstva NK Široki Brijeg.

- Susjedski derbiji su uvijek specifične utakmice. Uz utakmicu s Veležom za nas je susret sa Širokim najspecifičniji. Očekivanja su uvijek visoka, Zrinjski će uvijek i svugdje ići na pobjedu, pa će tako biti u sutra - najavio je Rendulić hercegovački derbi.

Trener Zrinjskog pohvalio je momčad Ivice Barbarića.

- Široki je jako dobra, čvrsta momčad koja teško gubi utakmice, momčad koja je dobro vođenja. No, ja vjerujem da smo dorasli zadatku i da ćemo u subotu doći do pobjede - poručio je.

Strategu Zrinjskog u sutrašnjoj utakmici problem bi mogao predstavljati umor kod Silvija Ilinković, koji se vraća s reprezentativnih obveza u mladoj reprezentaciji BiH, kao i ozljeda Petra Sučića, drugog standardnog nogometaša Zrinjskog koji upada u kategoriju zaštićenog godišta.

- Ilinković je odigrao gotovo cijelu utakmicu utorak, onda putovao cijelu noć i sigurno je malo istrošen, ali nadam se da će se uspjeti oporaviti i da će sutra biti na svom uobičajenom nivou. Što se tiče toga tko će zamijeniti Sučića, to je i za mene enigma, nisam još odlučio. U najužoj konkurenciji su Stanić, Sabljić i Prskalo, jedan od njih trojice će započeti utakmicu – kazao je Rendulić.

Uoči završne trećine prvenstva Zrinjski je suveren na vrhu s 12 bodova prednosti ispred Borca, najbližeg pratitelja, ali Rendulić upozorava kako je još prerano za kalkulacije i opuštanje.

- Priča još nije ni izbliza gotova. Imamo još deset kola, 30 bodova je u igri. Značajnu prednost imamo, toga smo svjesni, ali gledamo samo prvu sljedeću utakmicu. Fokusirani smo sutra na Široki, a na kraju ćemo vidjeti, kad podvučemo crtu, što smo napravili. Ja sam uvjeren da imamo kvalitetu ne samo zadržati ovu prednost već ju i povećati – poručio je.

federalna.ba/Fena

NK Zrinjski NK Široki Brijeg
NK Široki Brijeg Boris Pandža
0 13.05.2024 09:14
NK Zrinjski FK Borac nogometni Kup BiH
0 07.05.2024 13:20
FK Borac NK Zrinjski nogometni Kup BiH
0 07.05.2024 12:42
NK Široki Brijeg NK Zrinjski
0 03.05.2024 23:12
Željezničar NK Široki Brijeg
0 23.04.2024 22:40
NK Široki Brijeg NK Zrinjski
0 20.04.2024 18:32