'Zlatni septembar' za podršku budućnosti djece oboljele od raka
(Izvor: Fena)

'Zlatni septembar' za podršku budućnosti djece oboljele od raka

Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' i ove godine nizom aktivnosti u septembru obilježava 'Zlatni septembar', mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, pod sloganom 'Odraz u ogledalu je budućnost. Ostvarimo je zajedno!'.

- Budućnost je nešto što asocira na neizvjesnost, ali i nešto u što polažemo nade. Budućnost za djecu oboljelu od raka, u trenutku uspostavljanja dijagnoze, gubi obrise i nju zamjenjuje nada. Ovog 'Zlatnog septembra' želimo zajedno s vama graditi bolju budućnost, za djecu oboljelu i liječenu od raka i njihove porodice u našoj državi. Želimo, da svi zajedno, damo obrise budućnosti naših najvećih heroja i da mi budemo njihov odraz u ogledalu. Kad se probude ujutro i pogledaju se da znaju da imaju nadu u nama, podršku, ljubav. Da podržavamo njihovu hrabrost. Da nisu ostali sami u borbi svog života, s neprijateljem zvanim rak - navode iz Udruženja.

Kako je naglašeno, za septembar su planirali mnoge aktivnosti 'jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva prije svega'.

- Kampanju ćemo započeti 1. septembra u 11 sati konferencijom za novinare, gdje ćemo govoriti o pokretanju novog projekta web shopa SRCE, kao jedinstvenog vida socijalnog poduzetništva, u koji su uključeni mladi koji su u djetinjstvu liječeni od raka. Osim socijalnog momenta i vrijednosti, koju daje tom projektu, jedan od osnovnih ciljeva web shopa jeste finansiranje dijela aktivnosti i drugih važnih projekata Udruženja. Bitno je napomenuti da cjelokupan prihod od prodaje proizvoda na web shopu ide za aktivnosti Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka' - najavljeno je. 

Prema agendi događaja planiranih u 'Zlatnom septembru', za 1. septembar u nekoliko bh. gradova u znak podrške djeci oboljeloj od raka najavljeno je osvjetljavanje važnijih građevina kao što je Vijećnica Sarajevo, zgrada institucija BiH, Stari most Mostar, Narodna biblioteka i zvonik crkve 'Sv.Ante' Bihać, zgrada Privredne komore TK, Jalijski i Bilinpoljski most Zenica te Tvrđava Tešanj. Za 'Zlatni septembar' planirana je i akcija darivanje krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH u Sarajevu, kao i 'Zlatni krug' humanitarna trka/šetnja u Visokom.

federalna.ba/Fena

Srce za djecu Zlatni septembar
Afan Habibović Zlatni krug Visoko Zlatni septembar
0 16.09.2023 20:58
Zlatni septembar Zlatni krug Srce za djecu oboljelu od raka Afan Habibović
0 01.09.2023 12:19
Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka BiH Srce za djecu Roditeljska kuća Tuzla Naser El-Hamed Kuvajt
0 14.05.2023 11:11