Zlatni septembar- podržimo budućnost djece oboljele od raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku nizom aktivnosti pod sloganom “Odraz u ogledalu je budućnost. Ostvarimo je zajedno!”

 “U mjesecu septembru planirali smo mnogo aktivnosti, jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva prije svega.Kampanju ćemo započeti 01.09.2021.godine sa press konferencijom, gdje ćemo govoriti o pokretanju novog projekta web shopa SRCE, kao jedinstvenog vida socijalnog poduzetništva, u koji su uključeni mladi, koji su u djetinjstvu liječeni od raka, navode iz udruženja. Pored socijalnog momenta i vrijednosti, koju daje ovom projektu, jedan od osnovnih ciljeva web shopa jeste finansiranje dijela aktivnosti i drugih važnih projekata Udruženja. Bitno je napomenuti da cjelokupan prihod od prodaje proizvoda na web shopu ide za aktivnosti Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Po gradovima će osvijetliti sljedeće građevine: Sarajevo – Vijećnica i Zgrada zajedničkih institucija BiH , Mostar – Stari Most, Tuzla – Zgrada Kantonalne privredne komore, Bihać – Narodna biblioteka i zvonik crkve Sv.Ante, Zenica – Jalijski i Bilinpoljski most, Tešanj – Tvrđava.

25.09.2021. godine čeka nas humanitarna šetnja/trka u Visokom u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH, ali i mnogi naši roditelji i djeca. 

Sa glasnogovornicom  Udruženja “ Srce za djecu oboljelu od raka”,  Atifom Buldić-Bešić razgovarala Alma Jusubašić.

Annalena Baerbock Ukrajina Njemačka
0 25.02.2024 17:52
Gordan Grlić Radman Srbija Hrvatska protestna nota Aleksandar Vučić
0 25.02.2024 16:48
Volodimir Zelenski Borjana Krišto Ukrajina
0 25.02.2024 16:42
Transportna zajednica Parlamentarna skupština BiH
0 25.02.2024 16:35