Zenička Mladost povela u polufinalnoj seriji protiv banjalučkog Spina
(Izvor: Fena/Vehid Begunić)

Zenička Mladost povela u polufinalnoj seriji protiv banjalučkog Spina

Stonoteniseri zeničke Mladosti opravdali su ulogu favorita te su trijumfovali u prvom meču Play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine u stonom tenisu na gostovanju kod banjalučkog Spina s uvjerljivih 4:0, čime su u seriji na dvije pobjede poveli s 1:0.

Rezultati po mečevima: Spin – Mladost 0:4: Dario Pejić – Mirza Dizdarević 0:3, Siniša Marčetić – Edin Konjić 0:3, Dragan Vučić – Kenan Zahirović 2:3 i Pejić/Vučić -Konjić/Zahirović 1:3.

Zeničani su ovim trijumfom došli na korak do plasmana u finale, jer će se eventualna dva naredna meča polufinala igrati u Zenici. Zeničani će, ako dobiju barem jedan meč na svom terenu te izbore plasman u finale, kao prvoplasirani tim iz regularnog dijela Premijer lige BiH, također, imati prednost domaćeg terena i u finalu.

Zeničani su ovogodišnji pobjednici Kupa BiH pa će, osim što će imati priliku da se ponovo plasiraju u finale te prvi put okite i naslovom bh. prvaka, biti u prilici da se okite i duplom krunom.

federalna.ba/Fena

stoni tenis Mladost Spin Zenica Banja Luka Banjaluka
Banja Luka Banjaluka gradnja izgradnja
0 26.06.2022 18:42
SDP BiH Zenica Opći izbori 2022 Opći izbori
0 25.06.2022 13:56
Zenica atletika Mesud Pezer Neira Bosnić Dejan Mileusnić Rusmir Malkočević Hajrudin Vejzović Edhem Vikalo Abedin Mujezinović
0 25.06.2022 12:47