Zenica: Izložba 'Stećci-svjetska baština UNESCO-a'
(Izvor: Hrvatski glasnik/HKD Napredak)

Zenica: Izložba 'Stećci-svjetska baština UNESCO-a'

Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će se prezentirati 13 umjetničkih fotografija stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske, navodi se u saopćenju iz HKD "Napredak".

Sve fotografije su upotpunjene detaljnim tekstualnim objašnjenjima, na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran te pojedinosti o samom spomeniku.

Ovaj projekt, a kojeg je osmislio i priredio Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Ministarstva kulture i športa Federacije Bosne i Hercegovine.

O izložbi će govoriti autor Miroslav Landeka te povjesničar i arheolog Ante Vujnović, ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika Federacije BiH.

Glavni cilj ove izložbe je predstavljanje stećaka publici u Zenici i svima koji cijene ovo veoma vrijedno kulturno bogatstvo koje je prepoznato i od strane UNESCO-a.

Izložba počinje u 18.30 sati.

federalna.ba/Fena

izložba