Zelenski: Putin zna da ne bi ostao živ poslije ruskog nuklearnog napada
(Izvor: EPA/MYKOLA TYS)

Zelenski: Putin zna da ne bi ostao živ poslije ruskog nuklearnog napada

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je "teško reći" da li je rizik od ruske upotrebe nuklearnog oružja povećan poslije najnovijih uspjeha ukrajinske vojske, ali da je i dalje uvjeren da predsjednik Rusije Vladimir Putin ne bi preživio takvu eskalaciju neprijateljstva.

Prilikom obraćanja predstavnicima međunarodnog istraživačkog centra iz Sydneya, Zelenski je putem video veze rekao da je Rusima "teško da kontrolišu sve što se dešava u njihovoj zemlji, baš kao što ne kontrolišu sve što imaju na bojnom polju". Zelenski je kazao i da Putin razumije da "svijet nikada neće oprostiti" ruski nuklearni udar. "On razumije da poslije upotrebe nuklearnog oružja više neće moći da sačuva svoj život, uvjeren sam u to", naveo je Zelenski.

Ukrajinska vojska je prethodnih dana vratila dijelove teritorija koje je Rusija anektirala prošle sedmice, a Putin je upozorio je da neće oklijevati da upotrijebi nuklearno oružje kako bi spriječio Ukrajinu da ponovo stekne kontrolu nad tim područjima.

federalna.ba/Beta

Volodimir Zelenski Vladimir Putin nuklearno oružje
Vladimir Putin
0 05.12.2022 19:06
Yandex Vladimir Putin Aleksej Kudrin
0 05.12.2022 11:39
Volodimir Zelenski zima Ukrajina Rusija
0 05.12.2022 11:18
Volodimir Zelenski Kijev samit sigurnost hrane
0 26.11.2022 15:47