Zekić: Želim osjetiti impuls svoje momčadi, dati im svoju energiju i znanja
(Izvor: Fena/Almir Razić)

Zekić: Želim osjetiti impuls svoje momčadi, dati im svoju energiju i znanja

Fudbalski klub Sarajevo predstavio je Zorana Zekića, novog šefa stručnog štaba. Na konferenciji za medije Zekić je istaknuo da će se koncentrirati na svoj dio posla, a u radu će mu dosta pomoći iskustvo što ga je stekao kako u Hrvatskoj tako i u drugim državama.  

- Mogu obećati da će naša momčad biti motivirana, svaki dan, svaki trening i svaku utakmicu. Nadam se da će pokazati i kvalitetu, a u određenim utakmicama i dominaciju. Za neke stvari potrebno je malo više vremena - kazao je.  

Za kasnije danas je najavio prvi trening, kreću sa intenzivnim radom. Nada se dobroj suradnji, vjeruje da će dobro raditi.

Kako je kazao, imaju obavezu (i on i Klub) da se predstave u Evropi, na evropskim utakmicama, u najboljem svjetlu, ali i u svemu onom što slijedi iza toga.

- Radit ćemo specifičnije, drugačije - naglasio je.

Ističe da je dosta pratio bh. fudbal i ligu, ali da se ekipa najbolje može upoznati na terenu.   

- Želim osjetiti impuls svoje momčadi, dati im svoju energiju i znanja. Važno je da radimo svi skupa, znam koliko to znači i navijačima. Ja uživam u fudbalu, tome moram naučiti i svoje igrače. I kad su teški trenuci i kad patiš, sve je to sastavni dio nogometa - kazao je.

Uz riječi dobrodošlice u Sarajevo i Fudbalski klub Sarajevo, na konferenciji za novinare istaknuto je da je Zekić ranije kao igrač nastupao za taj fudbalski klub te je za njega ovo ponovni susret i neki novi početak.   

V.d. direktora FK Sarajevo Matthias Leterme naglasio je da Zekić, kao trener, može mnogo da pomogne tom fudbalskom klubu svojim iskustvom i znanjem.

- Željni smo uspjeha, jedva čekamo da startamo sa radom - naglasio je.  

Prema planu priprema za evropske utakmice, fudbaleri FK Sarajevo uskoro odlaze na sedam dana u Sloveniju. U stručnom štabu Zoran Zekić ima dva asistenta, od kojih je jedan zadužen za analizu, a ima i fitnes trenera.  

federalna.ba/Fena

FK Sarajevo
FK Sarajevo Cvijet Srebrenice prekriven UEFA
0 11.07.2024 11:06
Simon Rožman FK Sarajevo odstupio
0 12.06.2024 12:03
Simon Rožman FK Sarajevo prekid
0 11.06.2024 10:43
FK Sarajevo Zvijezda 09
0 10.05.2024 22:33