Završen dijalog na tehničkoj razini o reformi javne uprave

Završen dijalog na tehničkoj razini o reformi javne uprave

U nastavku drugog dijela šestog sastanka Posebne skupine za reformu javne uprave između EU i BiH, koji je održan danas u hibridnom formatu, razgovarano je na tehničkoj razini o provedbi Strategije i Akcijskog plana za refomu javne uprave u BiH, državnoj službi i upravljanju ljudskim potencijalima, te načelu odgovornosti.

Dijalogom na tehničkoj razini o reformi javne uprave je u ime BiH predsjedao Dragan Ćuzulan, koordinator za reformu javne uprave, a u ime EU kopredsjedala je Nisida Gjoksi iz Europske komisije.

Komisija je istaknula kako je potrebno žurno revidirati Akcijski plan za RJU za period 2023.- 2027. i osigurati redovito godišnje praćenje i izvještavanje o provedbi Strategijskog okvira kao i da se do kraja ljeta održi sastanak političkog tijela koje će usmjeravati reformu javne uprave.

Izaslanstvo BiH je informiralo Komisiju o uspostavljanju Pravnog informacijskog sustava koji je prvi IT alat za usklađivanje zakonodavstva s acquisom u BiH i za koji je planirano da u upotrebi bude do kraja godine, te o poduzetim aktivnostima na izradi Programa integriranja koji je zahtjev iz 14 ključnih prioriteta.

Također, izaslanstvo BiH informiralo je Komisiju da je utvrđen i dostavljen u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o slobodi pristupa informacijama na razini institucija BiH.

Ranije je danas u okviru šestog sastanka Posebne skupine za reformu javne uprave između EU i BiH održan i dijalog na političkoj razini, a kojim je u ime BiH predsjedao Davor Bunoza, ministar pravde BiH. Inače, šesti sastanak Posebne skupine za reformu javne uprave je prvi sastanak ovog tijela nakon što je BiH dobila status kandidata, a treći na kojem se o reformi javne uprave razgovara na političkoj i tehničkoj razini, saopćeno je iz Direkcije za europske integracije. 

federalna.ba/Fena

reforma javne uprave
reforma javne uprave Javna uprava
0 10.02.2024 19:58
Davor Bunoza reforma javne uprave Pariz
0 07.11.2023 20:58
Vanjskopolitička inicijativa BH reforma javne uprave
0 19.06.2023 17:48
Transparency International reforma javne uprave
0 31.03.2022 17:39
reforma javne uprave Put ka EU
0 20.06.2021 21:24