Zaprosio djevojku u dubini mora na 13 stepeni
(Izvor: AA)

Zaprosio djevojku u dubini mora na 13 stepeni

Dvadesetsedmogodišnji Halil Yilmaz iz Istanbula, odlučio se na nesvakidašnj način prosidbe te je zaprosio djevojku u dubini mora na 13 stepeni.

Yilmaz, koji radi kao proizvođač u automobilskoj industriji, započeo je pripreme dan prije kako bi ubijedio dvadesetšestogodišnju Muge Hasanbaš da se uda za njega.

Profesionalni plivač odlučio je da zaprosi svoju djevojku pod vodom, jer kako kaže, zaljubljenica je mora.

Yilmaz je najprije posjetio Centar za vodene sportove koji vodi Cem Karabay, ronioc koji se upisao u Guinnesovu knjigu rekorda tako što je proveo osam dana pod vodom te je zatražio pomoć od Karabaya.

Karabay i njegova ekipa postavili su na tlo mora 8 amfora sa kratkim pismima i jedan sanduk.

Yilmaz i Hasanbas su sutradan otišli u Centar za vodene sportove, gdje su se raspitali o probnom ronjenju, obukli ronilačko odijelo i zaronili u vodu koja je iznosila svega 13 stepeni.

Hasanbas, koja je bila uzbuđena zbog prvog ronjenja nedugo nakon što je zaronila pronašla je jednu od amfora koje su smještene od strane Karabaya.

Yilmaz je iz amfore izvadio pismo posvećeno Hasanbas, što je bilo veliko iznenađenje za nju.

Hasanbas je nastavila roniti i pronalaziti ostatak amfora iz kojih je izvlačila pisma koja su joj posvećena.

Na kraju ronjenja, Yilmaz je iz sanduka izvadio transparent na kojem je pisalo, “Da sam zelena stabiljka, da li bi bila moj cvijet? Đurđice (cvijet koji se na turskom jeziku naziva Muge), hoćeš li se udati za mene?“.

Yilmaz je na kraju izvadio prsten iz džepa te je pod vodom zaprosio Muge Hasanbas, na što je iznenađena Hasanbaš rado pristala.

Hasanbas je u izjavi za AA kazala da je dugo očekivala ovaj trenutak ali da nije mogla naslutiti da će se desiti pod vodom.

“Previše volim plivati. Posebno me čini sretnom to što se dogodilo tokom plivanja. Očekivala sam dugo vremena ponudu za brak ali je nije bilo“, rekla je Hasanbas.

Yilmaz je istakao da je imao mnogih planova o prosidbi koje nije mogao ostvariti.

“Nakon ideje o prosidbi pod vodom konsultovao sam se sa Cemom Karabayom, koji me je podržao sa svojom ekipom. Ovak trenutak ćemo pamtiti zauvijek. Presretan sam. Uspio sam, mislim da sam našao onu koju sam tražio. Nadam se da će sve biti onako kako želimo“, kazao je Yilmaz.

Karabay je napomenuo da Yilmaz zbog uzbuđenja nije spavao čitavu noć.

“Pisao mi je svako malo. Žalio se da ne može spavati od uzbuđenja. Odbrojavao je sate i minute“, rekao je Karabay.

federalna.ba/AA

prosidba