Zaposlenici Doma zdravlja Konjic ulaze u drugi tjedan štrajka
(Izvor: Fena/Arhiva)

Zaposlenici Doma zdravlja Konjic ulaze u drugi tjedan štrajka

Radnici Doma zdravlja Konjic ulaze u drugi tjedan generalnog štrajka. - Jutros smo poslali ultimativan zahtjev našoj upravi, koju smatramo odgovornom za ovo stanje, da kontaktiraju sve one koji nas financiraju i naše osnivače, da se pod hitno inicira sastanak na kojemu će biti predočena dokumentacija o svim sredstvima koja su doznačena i dana Domu zdravlja Konjic u 2021. i 2022. godini – izjavio je za Fenu predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic Amer Kerić.

Također, sindikalisti od Uprave očekuju da podnese izvješće o ostvarenim vlastitim prihodima.

- Tražimo da naša ustanova podnese izvještaj o sredstvima vlastitog financiranja, prihodima od raznih potvrda, sistematskih pregleda, liječničkih uvjerenja, da se to prikaže i da se dobije konkretan iznos sredstava koja su prošla kroz ruke naše uprave – rekao je Kerić.

On je ponovio kako Sindikat zahtjeva da se prekine s praksom kašnjenja plaća i pripadajućih naknada, kao i da menadžment Doma zdravlja da garancije kako se takva situacija više neće događati u budućnosti.

- Sramotno je to da se Upravni odbor konjičkog Doma zdravlja od momenta štrajka upozorenja pa sve do danas još nije sastao. U ovoj godini, koja je katastrofalna za naš dom zdravlja, sastali su se samo pet puta i to zadnji put nekada u kolovozu. Još smo kod naša dva zahtjeva, ali izgleda da ćemo morati zatražiti i ocjenu legaliteta i legitimiteta našeg upravnog odbora. Ovo je borba koja će biti duga, ali iskreno mislimo da je to borba za opstojnost ustanove – naglasio je Kerić.

Po njegovim riječima, konjički zdravstveni radnici imaju podršku svojih sugrađana, ali i kolega iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

- Sutra ćemo, u tijeku štrajka, održati petominutni izlazak ispred svojih organizacijskih jedinica, a svoj dolazak su nam potvrdili predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar Ivica Anić, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Hercegovačko-neretvanskog kantona Dalibor Vuković i Ismet Kodro uime Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru, koji će nam na taj način pružiti podršku u ovoj borbi - kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic.

Dodao je kako je sljedeći korak koji Sindikat misli poduzeti ako se ne ispune njegovi zahtjevi, organizacija prosvjedne šetnje, no blokade prometa na M-17, poput one koja se dogodila u prosincu prošle godine, ovoga puta neće biti.

federalna.ba/Fena

Dom zdravlja Konjic generalni štrajk
RiTE Ugljevik generalni štrajk
0 28.11.2022 19:09
štrajk Opća bolnica Konjic Sindikat zdravstvenih radnika generalni štrajk Dom zdravlja Konjic
0 22.11.2022 18:08
Dom zdravlja Konjic generalni štrajk
0 14.11.2022 11:33
Konjic Dom zdravlja Dom zdravlja Konjic štrajk
0 10.11.2022 18:56
Konjic Dom zdravlja Dom zdravlja Konjic
0 07.10.2022 18:07
zdravstveni radnici TK generalni štrajk
0 29.09.2022 09:38