Započeli radovi na gradnji Nacionalnog taekwondo centra u Livnu

U Livnu je u dvorištu Srednje strukovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ službeno označen početak radova na projektu izgradnje jednog od tri nacionalna taekwondo centra u Bosni i Hercegovini. Centar će biti dovršen do kraja godine, a investiciju 'tešku' milijun maraka Vlada i Ambasada Južne Koreje podržava sa 81% sredstava.

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine prošle godine dao je povjerenje livanjskom Taekwondo klubu „Magone“, Gradu Livnu i Kantonu 10 da realiziraju projekt izgradnje jednog od tri nacionalna centra u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji i prethodno realiziranim projektima s „Magoneom“ u cijelu priču uključilo se i Veleposlanstvo Južne Koreje.

„Ovaj taekwondo centar će biti simbol prijateljstva između Južne Koreje, Bosne i Hercegovine i Livna. Nadam se da će ovaj centar biti uspješno izgrađen i da će biti dobar prostor za sve stanovnike Livna, sportaše i učenike“, rekao je Hong Sungvuk, veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj.

„Grad je uključen u projekt i financijom i podrškom i kroz odluku Gradskog vijeća, gdje smo dali suglasnost i podršku. Ovo je sigurno jedna dodana vrijednost našem gradu i kompletnom sportskom životu Livna“, izjavio je Darko Čondrić, gradonačelnik Livna (HDZBiH).

„lada je po samom saznanju da bi se mogao graditi taekwondo centar u Livnu ekspresno reagirala i u roku dva dana dala sve moguće suglasnosti i Srednjoj strukovnoj školi te izdvojila sredstva od 60.000 maraka da pomognemo gradnju“, istaknula je Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Kantona 10.

Prvi nacionalni trening centar u Sarajevu već je pokriven, livanjski će do kraja ove godine biti gotov, a treći treba biti izgrađen u RS-u i to su zasigurno povijesni trenuci i za Savez i za sport u Bosni i Hercegovini općenito.

„Ovo je jasan primjer drugim sportovima kako trebaju raditi i mogu slobodno reći da je mnogo bilo prije nas utjecajnijih ljudi u svim sportovima koji se nisu dosjetili da iskoriste te svoje pozicije i da naprave nešto da ostave iza sebe kao što to mi radimo, odnosno, da ostavimo infrastrukturu u kojoj će naši sportisti pokušati da ostvare vrhunske rezultate“, naglasio je Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

„Bit će tu 300 kvadrata trenažnog prostora, od 100 kvadrata će biti teretana za fizičku pripremu, dva apartmana gdje će moći dolaziti natjecatelji sa strane, gdje mogu biti i raditi pripreme, i bit će prostorije koje su adekvatan prostor za sve naše učenike i za one koji budu dolazili“, pojasnio je August Orlović, utemeljitelj i predsjednik Taekwondo kluba „Magone“ Livno.

U drugom dijelu svečanosti predstavljen je prvi taekwondo udžbenik u Bosni i Hercegovini prof. dr. Safeta Kape “Taekwondo – izvor životnih vrijednosti“, a u „Magoneu“ nisu skrivali zadovoljstvo što su 'donijeli' nacionalni centar u Livno u godini u kojoj bilježe dva značajna jubileja, 30 godina Kluba i 28 godina Livno Opena.

federlna.ba

Livno taekwondo Taekwondo savez BiH
Livno Kanton 10 izbori Hrvatska
0 16.04.2024 17:42
Srednja strukovna škola Livno
0 27.03.2024 19:00
Livno Sajam karijera „Sajam karijera Kantona 10“
0 18.03.2024 17:28
Linnovate Bussines Park žene poduzetnice preduzetnice Livno
0 15.03.2024 16:55