Započela jedna od najmasovnijih ekoloških akcija u Srednjobosanskom kantonu
(Izvor: Fena/Duško Pucar)

Započela jedna od najmasovnijih ekoloških akcija u Srednjobosanskom kantonu

Interes Travničana za ekološku akciju „Tjedan društvene odgovornosti“ iznimno je velik, pa se očekuje da bi to mogla biti jedna od najmasovnijih ekoloških akcija dosad, najavili su organizatori na konferenciji za medije.

Kako je kazao načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, akcija započinje danas, a trajat će do 20. maja.

- Dosad su se 2.043 osobe javile na ovu aktivnost. Mi očekujemo i veći broj, jer kad ljudi budu vidjeli akciju odazvat će se. Kao općina mi smo osigurali materijalna i svaka druga sredstva. Ovo je ad hoc aktivnost, nismo je planirali u budžetu, što je moja greška. Mislim da je to stvar koju trebamo planirati svake godine. To je nešto što građani najviše vide i sudjeluju, što je posebno važno. Pozivam sve građanke i građane da u ovih deset dana izađu, da svatko svoje očisti - rekao je Dautović.

Akcija će se, kazali su organizatori, realizirati prema operativnom planu koji je kreiran s obzirom da se Općina Travnik u svojim strateškim i operativnim dokumentima opredijelila za izgradnju ekološki zdrave sredine.

- Tokom mandata dosta sam uložio u animiranje i podizanje značaja mjesnih zajednica, a rezultat toga jeste da su od ukupno 34 mjesne zajednice s područja općine Travnik, čak njih 32 prijavilo sudjelovanje u ekološkoj akciji. Također primjećujem na terenu aktivizam i želju sugrađana da urede svoja mjesta življenja, da ih učine ugodnijim i boljim, a mi smo tu kao servis svim građanima - dodao je Dautović.

federalna.ba/Fena

Srednjobosanski kanton Travnik ekološka akcija
Travnik MUP SBK indijska konoplja
0 12.07.2024 13:49
Travnik MUPSBK eksplozija
0 10.07.2024 09:40
Travnik Novi Travnik općina grad
0 07.07.2024 20:37
Srednjobosanski kanton Novi Travnik
0 03.07.2024 16:45
Travnik Velika Bukovica Bošnjaci stradanje Bošnjaka
0 04.06.2024 20:59