Zaharova odbacuje optužbe da se Moskva miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore
(Izvor: TASS)

Zaharova odbacuje optužbe da se Moskva miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odbacila je danas optužbe crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da se Rusija miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore, u vezi s događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Zaharova je na redovnoj konferenciji za novinare rekla da je riječ o izjavama administracije predsjednika Crne Gore koja pokušava da odgovornost za događaje oko ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Joanikija prebaci na Rusiju.

"Grupacija crnogorskog predsjednika koja je stajala iza cetinjskih događaja uporno pokušava da igra na crkvenu kartu. Kakav je zadatak? Da se isprovocira bunt, posije sjeme razdora, podijele Crnogorci na naše i tuđe. Da se, naravno, podigne stepen napetosti radi konačnog cilja – obnova vlasti Đukanovića", kazala je Zaharova.

Ona je navela da se krije činjenica da se pri prethodnoj vladi "koja je bila fokusirana na takozvani evroatlaski izbor, ignorisalo mišljenje značajnog dijela crnogorskog stanovništva."

"Takav nepažljiv odnos prema sopstevnom narodu je izvor problema, a ne nikakvo mitsko miješanje iz inostranstva", dodala je portparolka ruske diplomatije.

federalna.ba/Beta

Rusija Crna Gora
Crna Gora koronavirus
0 20.10.2021 17:07
Sergej Lavrov Rusija Afganistan
0 20.10.2021 14:34
Rusija talibani pregovori
0 20.10.2021 10:55
Crna Gora koronavirus
0 19.10.2021 17:12