Zaharova: Blokiranje Trumpovih naloga ugrozilo demokratske vrijednosti
(Izvor: Reuters)

Zaharova: Blokiranje Trumpovih naloga ugrozilo demokratske vrijednosti

Blokiranje naloga odlazećeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa na društvenim mrežama ugrozilo je demokratske vrijednosti u koje se zaklinje Zapad, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na svom "Facebook" nalogu napisala da se odluka američkih internet platformi da ukinu naloge predsjednika države može uporediti sa "nuklearnom eksplozijom u kibernetičkom prostoru", jer su posljedice gore od samog uništenja.

"Zadat je udarac demokratskim vrijednostima u koje se zaklinje zapadno društvo i odmah su se pojavili argumenti kako branilaca darkneta tako i onih koji se zalažu za oštru cenzuru. Počelo je mijenjanje medijskog tržišta i u toku je digitalna migracija velikih razmjera", istakla je Zaharova.

Američka kompanija "Twitter" ranije je saopštila da je trajno blokirala pristup Trumpovom ličnom nalogu, zbog navodnog kršenja pravila i straha da bi on mogao da podstakne nemire, podsjeća TASS.

Trumpu je uskraćeno i pravo da objavljuje sadržaj na "Facebooku" i "Instagramu" do završetka mandata na funkciji predsjednika SAD-a.

Kompanija "Apple" je iz svoje prodavnice na internetu uklonila servis "Parler", koji je popularan među Trumpovim pristalicama.

Pristalice Donalda Trumpa izvršile su upad u zgradu Kongresa SAD-a u Washingtonu 6. januara.

Trump je sinoć osudio nasilje i pozvao na smirivanje tenzija.

federalna.ba/Srna

Donald Trump Rusija
Duma Rusija Novi START
0 27.01.2021 16:03
Senat SAD Donald Trump opoziv
0 27.01.2021 07:41
Rusija covid-19 drugo cjepivo
0 26.01.2021 15:11
Donald Trump Florida
0 26.01.2021 07:45
Donald Trump optužnica
0 26.01.2021 07:38