videoprilog Ane Skopljak (Dnevnik 2)

Za ubistvo troje djece ocu prijeti 50 godina zatvora

56-godišnjem austrijskom državljaninu, koji je osumnjičen da je ubio troje svoje maloljetne djece, može biti izrečena kazna zatvora od 50 godina.

Hrvatski mediji navode da je riječ o Austrijancu iz Beča koji živi i radi u Zagrebu.

U Zagrebu otac ubio svoje troje djece i pokušao samoubistvo

U Zagrebu je tokom prethodni noći muškarac ubio svoje troje djece, blizance dječaka i djevojčicu od sedam godina i sina od četiri godine, poslije čega je pokušao samoubistvo, prenio je Jutarnji list. Otac, koji je preživio, prebačen je u bolnicu, a tijela troje djece pronađena su u kuć...

Nakon što je ubio svoju djecu, blizance dječaka i djevojčicu, te još jednog mlađeg sina, pokušao je da izvrši samoubistvo trovanjem. Odmah je prebačen u KBC "Sestre milosrdnice", gdje su mu se ljekari borili za život i sada je stabilno.

Za teško ubistvo je prema Krivičnom zakonu propisana zatvorska kazna koja najduže može trajati 40 godina, a budući da se u ovom slučaju radi o tri teška ubistva, ako ukupan broj zatvorskih kazni nakon pravosnažnosti presude prijeđe 40 godina, moguće je izreći i zatvorsku kaznu od 50 godina.

Nakon uviđaja zločina, koji se dogodio noćas u Zagrebu, Županijsko tužilaštvo je saopćilo da u saradnji s policijom preduzimaju dalje radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ubistava.

Policiju je o mogućem pokušaju samoubistva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na Facebooku.

Kada je policija stigla na mjesto zločina u naselju Mlinovi, zatekli su tri tijela djece - blizance dječaka i djevojčicu od sedam godina, te sina od četiri godine.

federalna.ba/Srna

Zagreb Hrvatska ubistvo
žrtve koronavirus Covid19 pandemija virus Hrvatska oboljeli novozaraženi zaraženi
0 17.10.2021 13:38
Hrvatska heroin BiH
0 15.10.2021 21:59
Espen Andersen Bråthen Danska Norveška ubistvo
0 15.10.2021 10:32
sport atletika ubistvo Agnes Tirop Emmanuel Rotich
0 15.10.2021 10:18