videoprilog Nedžmine Vojniković (Federacija danas)

Za cestovne prijevoznike tereta povećanje cijena transporta neminovno

Odbor Udruženja međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta Vanjskotrgovinske komore BiH danas je jednoglasno utvrdio da je trenutno stanje u toj oblasti neodrživo, te da je neminovno povećanje cijena transporta kod svakog prijevoznika koji želi opstati.

Tvrde da je dramatičan rast cijena goriva i repromaterijala, uz prisutno nerješavanje ključnih pitanja od utjecaja na poslovanje svakog prijevoznika, dovelo je prijevoznike u poziciju u kojoj drugačija opcija ne postoji.

Također, navode da su, iako svjesni da razlog odliva kadrova nije samo visina plate, prijevoznici značajno povećali plate vozača.

Dodaju da ionako teško podnose nepotrebne troškove koje imaju zbog nerješavanja niza
zahtjeva i inicijativa upućenih nadležnim organima za osiguranje barem približnih uvjeta koje imaju prijevoznici u drugim državama.

Nespremnost i nehtjenje nadležnih da uspostave zahtjevani sistem digitalnog zelenog Covid certifikata priznatog u Evropskoj uniji, uz sve ad-hoc mjere koje prijevoznici moraju poštivati u različitim državama prilikom obavljanja međunarodnog prijevoza, već je dovelo prijevoznike u poziciju da ne mogu pristupiti mjestu utovara ili istovara u pojedinim državama, što je dodatna prijetnja normalnom obavljanju te djelatnosti, saopćeno je iz VTKBiH.

federalna.ba/Fena

prijevoznici poskupljenje poskupljenja VTKBiH
Vlada KS gas poskupljenje subvencioniranje
0 12.01.2022 22:24
Kazahstan protesti poskupljenje poskupljenje gasa
0 04.01.2022 23:10
električna energija poskupljenje poskupljenje struje
0 03.01.2022 17:09
poskupljenja Bosna i Hercegovina cijene
0 03.01.2022 11:07
poskupljenja poskupljenje cijena cijene
0 01.01.2022 19:49