Xavi: Bolja igra Barcelone ubijedila me je da ostanem u klubu
(Izvor: EPA-EFE/Alejandro García)

Xavi: Bolja igra Barcelone ubijedila me je da ostanem u klubu

Trener Barcelone Xavi Hernandez rekao je danas da je odustao od odluke da napusti klub na ljeto, pošto su ga igrači boljim igrama ubijedili da ima pobjedničku ekipu, uprkos tome što će sezonu završiti bez trofeja. "Mnogi ljudi, uključujući moje igrače, natjerali su me da vidim da ovo nije gotovo", rekao je Xavi na konferenciji za novinare.

Xavi je to rekao dan nakon što je postigao dogovor sa čelnicima Barcelone da promijeni odluku. On je u januaru najavio da će napustiti klub na kraju sezone, ali je ipak odlučio da ostane do kraja ugovora, koji ističe u junu 2025. godine.

Nekadašnji fudbaler Barcelone rekao je da je bolja igra njegove ekipe bila ključna, kao i osjećaj da ima snage da nastavi. Bivši španski reprezentativac naveo je da je uvijek na prvo mjesto stavljao dobrobit kluba i ekipe i dok je nekada mislio da je ekipi potreban novi pristup, on sada misli da može da bude uspješan.

Xavi je negirao da se radi o novcu. "Predsjednik kluba zna da ne bih tražio ni jedan euro, da sam napustio klub prije isteka ugovora", naveo je on.

Odluku da ostane, Xavi je donio tri dana poslije poraza u velikom derbiju od Real Madrida 2:3. Barcelona je poslije tog poraza druga na tabeli sa 11 bodova zaostatka za Realom, šest kola prije kraja Primere. 

Prošle sedmice Barcelona je eliminisana u četvrtfinalu Lige šampiona u dvomeču protiv Paris Saint-Germaina.

Prije te eliminacije, Barcelona je nanizala 13 utakmica bez poraza, otkako je Xavi u januaru objavio da odlazi.

"Mislim da moje vrijeme u klubu nije gotovo i vjerujem da možemo da budemo uspješni. Uvjeren sam u to i ova tri mjeseca su me natjerala da to vidim. A pošto je promjena mišljenja znak mudrosti, odlučio sam da promijenim mišljenje", rekao je Xavi.

federalna.ba/Beta

Xavi Hernandez Barcelona
Barcelona Liga prvaka
0 09.06.2024 23:43
Rukomet Liga prvaka Barcelona Aalborg
0 08.06.2024 21:37
Xavi Hernandez Barcelona
0 24.05.2024 14:31
Real Madrid Xavi Hernandez Barcelona
0 22.04.2024 09:56
Xavi Hernandez Barselona
0 20.04.2024 15:14