Wolverhampton: Jimenez je pri svijesti i dobro reagira na liječenje
(Izvor: SkySport)

Wolverhampton: Jimenez je pri svijesti i dobro reagira na liječenje

Meksički napadač Raul Jimenez je pri svijesti i dobro se oporavlja nakon operacije koja je sinoć izvedena u bolnici u Londonu, priopćili su iz engleskog nogometnog prvoligaša Wolverhamptona u ponedjeljak ujutro.

"Ostat će u bolnici nekoliko dana na promatranjima, dok započinje s procesom oporavka", stoji u priopćenju Wolverhamptona u kojem je klub zahvalio medicinskom osoblju Arsenala, djelatnicima hitne pomoći, bolničkom osoblju i kirurzima na brzoj reakciji i velikoj pomoći.

Jimenez je zadobio frakturu lubanje nakon što se u petoj minuti dvoboja kod Arsenala sudario glavama s domaćim braničem Davidom Luizom. Obojica su ostali nepomično ležati na travnjaku. 

Igrači koji su se našli u blizini panično su počeli tražiti liječničku pomoć. Nakon desetominutnog pružanja pomoći 29-godišnjeg Jimeneza su s maskom za kisik na licu odvezli s travnjaka i otpremili u obližnju bolnicu.

"Panika, panika i panika. To je bila naša reakcija na to što se dogodilo", izjavio je na konferenciji za medije trener Wolverhamptona Nuno Espirito Santo koji je dodao da je nakon ove utakmice posebno ponosan na igrače "koji su pokazali srčanost, volju i vjeru".

Luizu je odlukom medicinskog osoblja dopušteno da nastavi igrati s povezom na glavi, što je pokrenulo lavinu kritika. Brazilac je u poluvremenu zamijenjen.

Humanitarna udruga Headway koja je posvećena pomoći ljudima s ozljedama mozga, u ponedjeljak je izdala priopćenje izražavajući "ljutnju i razočaranje stalnim promašajima nogometa u kojem se igrače ne štiti od potresa mozga", a ponovno su istaknuli da je potrebno uvesti privremene zamjene za igrače s ozljedama glave.

"Previše puta smo svjedočili da se igračima dopušta povratak u igru, a onda ih se nakon nekoliko minuta povlači s terena kad postaje jasno da nisu sposobni nastaviti igrati", izjavio je zamjenik izvršnog direktora Hedwaya Luke Griggs.

Kapetan Wolverhamptona Conor Coady, koji je bio odmah iza Jimeneza i Luiza prilikom njihovog sudara, priznao je da su svi koji su se našli u blizini bili vidno potreseni.

"Odmah smo znali da su u pitanju ozbiljne ozljede. Nadamo se i da je David Luiz dobro. Bio je to strašan sudar glavama", izjavio je Coady.

Wolverhampton je na kraju pobijedio Arsenal sa 2-1 sa 17 bodova se nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Arsenal sa 13 bodova na 14. poziciji.

federalna.ba/Hina

SFF Sarajevo film festival online film
0 14.08.2022 14:07
Ramzan Kadirov Rusija Ukrajina ruski dobrovoljci
0 14.08.2022 12:32
žrtve pandemija koronavirus Covid19 virus Rusija
0 14.08.2022 12:29
PEN Centar Sarajevo Salman Rushdie
0 14.08.2022 12:25
Pennsylvania SAD žrtve
0 14.08.2022 10:45