Wolff: Ne mogu da pronađem mjesto de Vriesu
(Izvor: EPA/CHRISTIAN BRUNA)

Wolff: Ne mogu da pronađem mjesto de Vriesu

Direktor Mercedesa Toto Wolff rekao je da ne može da pomogne vozaču Nycku de Vriesu da pronađe mjesto u Formuli 1 i da će ekipa možda morati da pusti Holanđanina da ode.

De Vries je 27-godišnji perspektivni vozač, koji je do sada osvajao titule u Formuli E i Formuli 2. Holanđanin je u petak vozio bolid Mercedesa umjesto Hamiltona na prvom treningu uoči trke u Francuskoj i zauzeo je deveto mjesto sa pola sekunde zaostatka za George Russellom.

Poslije njegovog nastupa spekulisalo se da bi De Vries mogao da pronađe mjesto u Formuli 1 u 2023. godini. Najviše se pominjao Williams sa kojim Mercedes ima dobru saradnju, ali i zbog toga što je De Vries vozio za taj tim na treningu.

Wolff želi da pruži šansu De Vriesu, kao što je to učinio sa Russellom kada je bio rezervni vozač Mercedesa, ali je rekao da ne može mnogo da učini. "Ne mogu mu zapravo pomoći. Ne možemo reći ekipi da ga prati pošto bi to izgledalo kao miješanje i onda ode u suprotnom pravcu", rekao je Wolff za Sky.

On je dodao da bi bez mjesta u Formuli 1, možda trebalo pustiti De Vriesa da ode iz Mercedesa, sa kojim je prošle godine osvojio titulu u Formuli E.

"Ako nismo u mogućnosti da mu obezbijedimo zanimljiv projekat u Formuli 1, na neki način bi trebalo da ga pustimo. On gleda razne opcije, sportske automobile, možda Formulu E, ali ne smije da se odrekne prilike da jednog dana dođe u Formulu 1", naveo je Wolff.

Hamilton je za vrijeme prvog treninga u petak savjetovao De Vriesa.

"Bio sam pomalo zbunjen pošto sam došao u garažu i video da Hamilton sjedi na mom mjestu. Bilo je zanimljivo pošto je trenirao Nicka, pomagao mu je", rekao je Wolff.

federalna.ba/Beta

Toto Wolff Nyck de Vries
sport Formula 1 Lewis Hamilton Max Verstappen Toto Wolff Michael Russell
0 18.02.2022 13:13