Wolff: Hamilton nam je vijest o odlasku saopštio za doručkom
(Izvor: Arhiv)

Wolff: Hamilton nam je vijest o odlasku saopštio za doručkom

Direktor Mercedesa Toto Wolff izjavio je danas da ga je britanski vozač Lewis Hamilton za doručkom iznenadio objavom da napušta taj tim Formule 1 i da prelazi u Ferrari. Wolff je rekao da je čuo glasine da bi Hamilton mogao da ode, ali da nije sa sigurnošću znao sve dok to nije nije potvrdio sedmostruki svjetski šampion Formule 1 na sastanku u srijedu.

Hamilton na kraju predstojeće sezone napušta Mercedes i od 2025. godine prelazi u Ferrari. Britanac je 2013. godine iz McLarena prešao u Mercedes, sa kojim je osvojio šest šampionskih titula. "Iznenađenje je bilo to što sam čuo glasine nekoliko dana ranije, ali sam želio da sačekam doručak koji smo planirali za srijedu ujutru. On je tada objavio vijest", rekao je Wolff.

Hamilton je prošlog ljeta produžio ugovor sa Mercedesom na još dvije godine, do kraja 2025, ali će ekipu napustiti godinu dana ranije pošto je aktivirao oslobađajuću klauzulu.

Wolff je naveo da činjenica da Hamilton traži novi izazov nije iznenađenje, ali da tajming jeste. On je sugerisao da se 39-godišnji Hamilton možda "kocka" tražeći još jednu šansu da osvoji titulu, ali je i dodao da u Mercedesu potpuno poštuju to da neko može da promijeni mišljenje.

Mercedes sada ima vremena da o odluči o novom vozaču koji će biti partner Georgeu Russellu za sezonu 2025, dodao je Wolff.

federalna.ba/Beta

Lewis Hamilton Toto Wolff