(Izvor: Screenshot)

Vukanović Stevandiću: Nije ti ovo 1992. nit' smo mi Bošnjaci u Kotor Varoši

Izlaganje ministrice finansija Republike Srpske Zore Vidović o stanju duga tog bh. entiteta u Narodnoj skupštini RS naišlo je na burnu reakciju glavnog opozicionara Nebojše Vukanovića.

“Ispada da smo Švicarska, preljeva novac na sve stane”, ironično je rekao Vukanović.

Potom je optužio vlasti u RS da se “uzima skuplje kredite nego građani kad dižu kredite”.

Nakon još jedne rasprave sa predsjednikom NSRS Nenadom Stevandićem, barem privremeno, verbalni okršaj je okončan tako što je Stevandić naredio osiguranju da sa ovog dijela sjednice izbaci Vukanovića i njegovog partijskog kolegu Đorđa Vučinića, također poslanika Vukanovićeve liste Za pravdu i red.

Ipak, vidno izrevoltiran Vukanović je tokom press konferencije na kojoj su govorili Zora Vidović i Nenad Stevandić nastavio: "Šta ti glumiš ovdje, nisi ti šerif. Nije ovo tvoje ovdje. Nije ti ovo crveni kombi i 1992 godina. Nećeš ovdje biti mangup, nećeš glumit ovdje mangupa je li ti jasno!", kazao je Vukanović.

Dodao je kako Stevandić ne želi da komunicira ni skim i da ne može na taj način rukovoditi skupštinom.

"Ovo je moja kuća, imam više glasova od tebe. Misliš da smo mi Bošnjaci u Kotor Varoši kojima ćeš upadati u kuću i maltretirati ih. Što se crveniš?", rekao je Vukanović, koji je opet, ovaj put iz hola zgrade skupštine udaljen uz Stevandićevu opasku osiguranju da ukoliko je potrebno pozovu svo osiguranje kako bi on mogao neometano završiti sa press konferencijom.

federalna.ba

Nebojša Vukanović Nenad Stevandić
NSRS Nenad Stevandić Senat Republike Francuske
0 25.04.2024 17:28
Nenad Stevandić američke sankcije SDS
0 27.03.2024 21:35