Vučić: Prvo ZSO, pa onda možemo da razgovaramo
(Izvor: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Vučić: Prvo ZSO, pa onda možemo da razgovaramo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Beogradu da je srbijanska vlast opredijeljena za nastavak dijaloga s Prištinom, ali da insistira da prvo bude formirana Zajednica srpskih opština (ZSO).

Vučić je na televiziji Prva ponovio da u Brisel "može da ide jedino turistički" jer EU kao posrednik u dijalogu Beograda i Prištine "mora da razumije da je ZSO ono što ide ispred svega".

Kurti: Srbija je u panici, na Kosovu želi ono što je RS u BiH

Premijer Kosova Albin Kurti kaže da vlasti u Beogradu, a ne Srbi s Kosova, traže hitno formiranje zajednice opština sa srpskom većinom, jer su u panici i želi što prije kontrolu nad svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu. Rekao je da je plan Marttija Ahtisaarija, koji je os...

On je kazao da do ponedjeljka treba da odluči da li će ići na Minhensku sigurnosnu konferenciju, jer će Srbija "biti u problemu" ako ne ode, a dođe kosovski premijer Albin Kurti.

"Dolaze svi, dolaze (njemački kancelar Olaf) Scholz, (francuski predsjednik Emmanuel) Macron, (šef evropske diplomatije Josep) Borrell, (ministar vanjskih poslova SAD-a Antony) Blinken. Ako ode Kurti, a nas nema, onda smo u problemu. Ako odem, znam kako će to sve da izgleda, još nisam odlučio", rekao je Vučić.

federalna.ba/Beta

Srbija Kosovo Aleksandar Vučić