Vučić: Nismo uveli sankcije Rusiji
(Izvor: EPA/FILIP SINGER)

Vučić: Nismo uveli sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako Srbija ne mijenja politiku, da je već devedeset dana na istoj poziciji i nije uvela sankcije Rusiji. "Mi smo na srpskoj poziciji, vodimo politiku u skladu s nacionalnim, državnim interesom", rekao je Vučić, prilikom obilaska Obilaznice koja izlazi na Bubanj potok.

On je rekao da je "nevjerojatan broj 'Baba Vangi' na političkoj sceni pa svaki dan proriču budućnost, tako su govorili da ću uvesti sankcije Rusiji 3. travnja odmah poslije izbora, a sada je kraj svibnja".

Prema njegovim riječima, Srbija se ponaša odgovorno, a on se ne zaklinje u nešto, "kao neki koji se sada međusobno najgore napadaju".

Vučić je kazao da će u nedjelju razgovarati s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, prenosi Beta.

"Nadam se da će razgovor biti dobar i korektan", rekao je danas Vučić te dodao da će se razgovarati o daljoj suradnji i novom ugovoru o isporuci plina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da se u Srbiji, u ovim teškim vremenima, mora raditi, graditi i razmišljati o napretku i svemu što se može učiniti za građane.

On je tijekom obilaska radova na dionici obilaznice oko Beograda, dužine 9,6 kilometara, istaknuo da je to "žila kucavica" ne samo za Beograd, odakle će biti izmješten teretni promet, već i za cijelu Srbiju jer rješava bezbroj problema u prometu.

Vrijednost projekta je 207 milijuna eura, a radovi se financiraju 85 posto iz zajma kineske Exim banke i 15 posto iz proračuna Srbije.

federalna.ba/Fena

Aleksandar Vučić sankcije Rusija
SAD Rusija zapljena ruskih oligarha
0 29.06.2022 13:36
Azovski regiment ročište suđenje Rusija
0 29.06.2022 12:51
Ukrajina tržni centar Rusija
0 28.06.2022 11:27
Ilja Jašin Rusija hapšenje
0 28.06.2022 09:16