Vučić: Ako Zvezda i Partizan ne plate poreska dugovanja ići će u stečaj
(Izvor: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC)

Vučić: Ako Zvezda i Partizan ne plate poreska dugovanja ići će u stečaj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su poreska dugovanja fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda velika ali da će oni morati da plaćaju svoje obaveze ili će "uslijediti blokade i stečaj".

"Da li ćemo pomoći? Pomoći ćemo na svaki način... Vodićemo računa da 91 posto ljudi u zemlji navija za ta dva kluba i da oni imaju značajan ugled u Evropi i svetu. I da kada nose imena naših firmi na dresovima u svijetu promovišu naša preduzeća i snagu tih kompanija", rekao je Vučić nakon otvaranja dijela obilaznice oko Beograda.

On je rekao da će država pomoći sve što može, u skladu sa zakonom, ali da će Vječiti rivali morali da ispunjavaju svoje obaveze u roku.

Komentarišući nedavni izvještaj ministra finansija Siniše Malog o državnoj pomoći Crvenoj zvezdi i Partizanu, Vučić je rekao da se u tom dokumentu vidjelo da je ta pomoć distribuirana fer i na ravne časti, ali da je napravljena greška što se nije dovoljno davalo drugim klubovima u Nišu, Kragujevcu, Leskovcu, Kraljevu, Kruševcu, Zrenjaninu, Subotici ili Pančevu.

"Trebalo je davati više u cetralnoj Srbiji na uštrb Beograda. Ali postojalo je ravnomjerno i fer finansiranje vječitih rivala, uprkos raznih vrsta spekulacija koje su dolazile od onih koji su svoju krivicu uvijek prebacivali na politiku", rekao je on.

Vučić je dodao da je država izašla sa vrlo preciznim podacima po pitanju poreskog duga i da nije moguće da neko ne priznaje postojanje kamate, jer je to sastavi dio poreskih obaveza, koje će morati da plate i Crvena zvezda i Partizan.

federalna.ba/Beta

sport fudbal nogomet Aleksandar Vučić Srbija Crvena zvezda Partizan
Velež fudbal nogomet
0 05.06.2023 20:34
sport Federalni radio
0 05.06.2023 20:24
sport
0 05.06.2023 20:21
Tomislav Cvitanušić sport
0 05.06.2023 19:59
sport
0 05.06.2023 19:38
fudbal CONCACAF Leon
0 05.06.2023 08:45