Vlada ZDK sa tri miliona KM sufinansira specijalizacije u Kantonalnoj bolnici Zenica
(Izvor: Fena/Press služba ZDK)

Vlada ZDK sa tri miliona KM sufinansira specijalizacije u Kantonalnoj bolnici Zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva zdravstva, na 14. sjednici usvojila je Program utroška sredstava planiranih u Budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu na poziciji Tekući transfer JU Kantonalna bolnica Zenica - Podrška za realizaciju Programa finansijske konsolidacije i restrukturiranja JU Kantonalna bolnica Zenica, za sufinansiranje specijalizacija i subspecijalizacija.

Prema riječima ministrice zdravstva Tanje Radoš Kosić, programom je predviđeno finansiranje plata specijalizanata i subspecijalizanata JU Kantonalna bolnica Zenica u 2023. godini u iznosu od tri miliona KM, odnosno 250.000 KM na mjesečnom nivou, dok će ostali troškovi biti finansirani iz vlastitih sredstava JU Kantonalna bolnica Zenica.

- Ovaj iznos će biti dostatan za bruto plate oko 70 specijalizanata i subspecijalizanata. Jednak iznos je planiran i za 2024. godinu i nadam se da će podrška ući u praksu i za naredne godine - rekla je ministrica Radoš Kosić, saopćeno je iz Press službe ZDK.

federalna.ba/Fena

Vlada ZDK JU Kantonalna bolnica Zenica