Vlada KS ugostila evropsku prvakinju Lanu Pudar: Najavljen nastavak podrške našoj najboljoj plivačici
(Izvor: Vlada KS)

Vlada KS ugostila evropsku prvakinju Lanu Pudar: Najavljen nastavak podrške našoj najboljoj plivačici

Vlada Kantona Sarajevo ugostila je danas najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar i njenog trenera Damira Đedovića.
 
Bila je ovo još jedna prilika da premijer Edin Forto i ministri u Vladi čestitaju našoj plivačici na izvanrednim rezultatima, te najave nastavak podrške svim njenim aktivnostima.
 
Lana Pudar, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin i bronzanu u disciplini 100 metara delfin, zahvalila se Vladi KS na kontinuiranoj podršci.
 
"Želim da se zahvalim Vladi KS na podršci. Ja ću i dalje nastaviti trenirati jako, potruditi se da opravdam povjerenje i da sve nas učinim sretnim", rekla je Pudar, ovom priliku.
 
Premijer Forto istakao je da ovo nije prvi put da cijela Vlada primi Lanu i njenog trenera.
 
"Velika nam je čast što smo imali priliku da ih još jednom ugostimo. Ovim potvrđujemo opredijeljenost Vlade KS za nastavak kontinuiranog rada i podrške jednoj od najuspješnijih sportistkinja sa ovih prostora", istakao je premijer Forto.
 
Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić je naveo da je posebna privilegija i čast ugostiti juniorku sa seniorskom medaljom, a da će Vlada KS nastaviti sa odgovornim pristupom, kada je u pitanju Lana Pudar i cijeli njen tim.
 
"Još jednom upućujem čestitke Lani i njenom timu na svim postignutim rezultatima. Ukoliko želite da postignete vrhunski sportski rezultat, podrška ne smije da izostane. Vlada KS nastavit će pokazivati senzibilitet sa sve što rade i postižu naši sportisti, uključujući i Lanu koja će u naredne dvije godine raditi poluolimpijski ciklus i pripremati se za Pariz 2024. godine", naglasio je ministar Avdić, saopćeno je iz Vlade KS.
 
federalna.ba
Lana Pudar Vlada KS
Ukrajina Rusija Sarajevo Vlada KS
0 03.12.2022 20:16
Kanton Sarajevo Haris Vranić Vlada KS Ministarstvo zdravstva KS HPV HPV vakcina
0 08.11.2022 17:39
Vlada KS javni konkurs 250 policajaca
0 03.11.2022 14:22
Mostar bazen olimpijski bazen Lana Pudar Grad Mostar Vlada Federacije BiH
0 26.10.2022 18:23