Inzko pozvao građane BiH da izađu na izbore

Inzko pozvao građane BiH da izađu na izbore

Visoki predstavnik Valentin Inzko pozvao je građane BiH da ostvare svoje demokratsko pravo da izađu i glasaju na lokalnim izborima u nedjelju, 15. novembra.

 - Izbori su praznik demokratije. Istovremeno, lokalni izbori se prije svega tiču konkretnih rješenja koja će pozitivno utjecati na svakodnevne živote građana, a ne izraz grandioznih planova za odbranu naroda i zemlje. Ovo je vrijeme kada građani glasaju i time šalju jasnu poruku da zahtijevaju bolji život. Glas je lična bonska ovlast svakoga građanina, a kako će ga iskoristiti – odredit će kvalitet života za njih i njihove porodice. Ne dozvolite da drugi odlučuju o vama, dragi građani, izađite na izbore i sami odlučite o životu u vašoj lokalnoj zajednici - rekao je visoki predstavnik.

Također je pozvao birače da zaštite i sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima tako što će se strogo pridržavati propisanih epidemioloških mjera kao što je nošenje maski i poštivanje konkretnih uputa koje su izdale lokalne izborne komisije, saopćeno je iz OHR-a.

federalna.ba/Fena

Valentin Inzko
Klub SDA Valentin Inzko Christian Schmidt
0 26.07.2022 19:21
Christian Schwarz-Schilling Valentin Inzko BiH EU
0 02.03.2022 12:06
non paper Valentin Inzko
0 23.01.2022 12:00
Christian Schmidt Valentin Inzko genocid negiranje genocida Zakon o zabrani negiranja genocida
0 09.12.2021 19:10