Više stotina građana na prosvjedu na magistralnom putu Mostar-Nevesinje

Više stotina građana na prosvjedu na magistralnom putu Mostar-Nevesinje

Više stotina građana Republike Srpske prosvjedovalo je danas i na pola sada blokiralo promet na magistralnom putu Mostar - Nevesinje želeći na taj način iskazati nezadovoljstvo zbog optužnice koju je protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika podiglo Tužiteljstvo BiH radi neprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.

Građani su na prosvjed stigli autobusima iz Trebinja i Nevesinja, a na skupu su bili čelnici općina u kojima je SNSD na vlasti kao i čelnici javnih poduzeća.

Prosvjed je protekao mirno uz prisustvo policije MUP-a  RS-a i s druge strane entitetske linije MUP-a NHK-a. Organizator prosvjeda je Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.

Naime, građani Republike Srpske pozvani su da dođu na četiri mjesta na međuentitetskoj liniji razdvajanja i tako iskažu prosvjed zbog optužnice koju je protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika podiglo Tužiteljstvo BiH zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.

Inače, na RTRS od jučer se emitira spot pod nazivom ''Granica postoji'', u kojem su se stanovnici Republike Srpske pozivali da danas u 18 sati dođu na mjesta u Istočnom Sarajevu, na Majevici, na Usori i u Nevesinju.

federalna.ba/Fena

Mostar Nevesinje protest