Više od dvjesto rekreativaca na 3. Posuškoj desetki
(Izvor: Fena/Ilustracija)

Više od dvjesto rekreativaca na 3. Posuškoj desetki

Više od 200 rekreativaca svih uzrasta i profesionalnih trkača sudjelovalo je u nedjelju na međunarodnom natjecanju u trčanju, Posuškoj desetci, koje se po treći put održalo u gradu pod Radovnjom.

Ovo sportsko događanje, u organizaciji AK Volim trčanje i Općine Posušje, a u sklopu Posuškog lita, započelo je u 15.30 sati utrkom djece. Njih 120 u različitim kategorijama natjecalo se na kraćim dionicama od 300 do 600 metara, duž Ulice fra Grge Martića.

Najuspješniji u prvoj kategoriji djevojčica i dječaka bili su Valentina Maras i Adrian Pokrajčić, u drugoj kategoriji Elena Zlopaša i Marko Pokrajčić, u trećoj Simona Bešlić i Josip Pavković, četvrtoj Ariela Ćizmić i David Rezo te u petoj kategoriji Marta Oreč i Ivan Jukić.

Točno u 17 sati sa startne pozicije ispred Općine Posušje krenula je i utrka odraslih. Natjecatelji su trčali ukupno 10 kilometara kroz šire gradsko područje, a istovremeno je krenula i štafetna utrka. Svi oni su se od vreline sunca i napora mogli okrijepiti na 3 postavljena punkta duž dionice.

Među 45 trkača, u muškoj konkurenciji najbolji je bio Ante Pokrajčić, drugi je bio Vinko Sliško, dok je treće mjesto osvojio Josip Martinović.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Emini Alagić, drugo Dijani Manđarelo te treće Anđeli Talić. Svoju titulu najbržeg Posušanina i Posušanke potvrdili su i ove godine Boris Čamber i Ana Dumančić.

U muškoj štafetnoj utrci ekipa Dream Tim iz Imotskog (Tomislav Kopač i Marko Lončar) osvojio je prvo mjesto, dok je u ženskoj najbolja bila ekipa "Duvanjke" (Josipa Baković i Matija Drmić). U kategoriji mix štafeta najbolji je bio tim TNT Talić (Anđela Talić i Marin Talić).

Nagrade najboljim natjecateljima uručio je načelnik općine Posušje Ante Bagić, a organizator je uputio zahvalu Policijskoj upravi Posušje i volonterima što su doprinijeli da ovaj organizacijski zahtjevan događaj protekne u najboljem redu.

federalna.ba/Fena

Posušje