Viera udario navijača Evertona: Nemam komentar

Viera udario navijača Evertona: Nemam komentar

Trener fudbalera Crystal Palacea Patrick Vieira nije želeo da komentariše situaciju kada je poslije poraza na Goodison parku i ulaska pristalica Evertona na teren udario jednog navijača domaćeg tima. "Nemam šta da kažem o tome", rekao je Viera u za britanske medije poslije meča.

On je ironično dodao da je zadovoljan time kako su navijači uspjeli da ulete na teren, dodajući: "Sudija je baš dobro odradio posao".

Fudbaleri Crystal Palacea su sinoć poslije prvog poluvremena vodili sa 2:0 protiv Evertona, ali je domaći tim u nastavku preokrenuo rezultat i stigao do pobjede od 3:2 koja je značila i opstanak u Premijer ligi pa je veliki broj navijača domaćeg tima uletio na teren da to proslavi.

Dok je Viera pokušavao da napusti teren, jedan od navijača Evertona mu je prišao držeći telefon u rukama vjerovatno želeći da snimi njegovu reakciju. Kada je taj navijač, kako se vidi na snimcima, pružio ruke ka licu trenera Palacea on se okrenuo i šutnuo ga nogom.

Navijač je pao na zemlju, nakon čega su se umiješale druge pristalice Evertona, ali se situacija brzo smirila.

Trener Evertona Frank Lampard je poslije utakmice rekao da se saosjeća sa Vierom, ali je branio navijače svog kluba.

"To je bilo čisto oduševljenje navijača koji su uleteli na teren pošto je klub izbjegao ispadanje iz lige. Ako se to uradi na pravi način, neka ostanu na terenu, neka imaju svoj trenutak. Dokle god se dobro ponašaju, nema problema", rekao je Lampard.

federalna.ba/Beta

Patrick Vieira Crystal Palace fudbal
Frenkie de Jong Manchester United fudbal
0 28.06.2022 14:31
Fiorentina Samuel Umtiti fudbal
0 28.06.2022 10:58
Gabriel Jesus Manchester City Premier liga fudbal
0 28.06.2022 10:44
FK Željezničar Edis Kovačević Eldin Diglisić fudbal
0 28.06.2022 08:47
Gareth Bale Los Angeles FC fudbal
0 28.06.2022 08:10