videoprilog Ines Alijagić (Dnevnik 2 - Sport)

Veliki interes za Bihaćku novogodišnju peticu

U organizaciji Sportskog društva Ultra iz Bihaća, uz podršku Sportskog saveza i Turističke zajednice Bihać, danas je održana 1. Bihaćka novogodišnja petica - utrka na pet kilometara u nekoliko kategorija.

“Počastvovani smo što je ovaj grad dobio ovakvu trku. Iznenađeni smo interesom, iznad svih očekivanja. Čak smo na kraju morali odbijati prijave jer nismo naručili dovoljno medalja, iako smo dva-tri puta mijenjali narudžbe”, ističe Saša Smiljanić, predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać.

“Ovo jako puno znači za grad. U vrijeme pandemije kad se ne dešavaju neki sportski događaji, sve nam je zatvoreno i bez publike, mislim da je ovo jedna lijepa predstava koja će otići iz našeg grada”, kaže Amir Džigumović, predstavnik Sportskog društva Ultra Bihać.

Prvi u generalnom plasmanu na cilj je stigao Miloš Klindo iz Gradiške, a nekoliko minuta nakon njega kao prva u kategoriji žene utrku je završila Emira Ćehajić-Gradinović iz Bihaća.

“Utrka je bila jako dinamična, staza valovita, međutim, odlično vrijeme i organizacija. Najviše sam ponosna na to što je u mome gradu”, istakla je Ćehajić-Gradinović.

“Super iskustvo! Sve vrijeme nisam bio ni među prva tri, ali poslije trećeg kilometra sam vidio svoju priliku, došao u cilj i pobijedio”, kaže Klindo.

Pored generalnih pobjednika, utrka je organizirana i u nekoliko starosnih kategorija, gdje se prijavilo 150 učesnika.

federalna.ba

Bihaćka novogodišnja petica Bihać trka
Bihać sala za penjanje
0 20.06.2022 18:28
Kalendar ljetnih dešavanja u Bihaću Bihać turizam
0 17.06.2022 20:02
Brianna Powers USAID Bihać
0 15.06.2022 19:22