Velika atletska imena na mitingu Novi Grad Sarajevo

Velika atletska imena na mitingu Novi Grad Sarajevo

U Centru Safet Zajko u nedjelju će biti održan atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekoliko olimpijaca. Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona.  Na ovogodišnjem šestom izdanju svoju sezonu će otvoriti najbolji bh. atletičari i atletičarke.

- Očekujemo velika imena na našem mitingu, između ostalog u kugli, gdje će se takmičiti tri olimpijca: Asmir Kolašinac, osvajač zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu i bronzane na otvorenom, Kemal Mešić - učesnik mnogih evropskih i svjetskih prvenstava kao i osvajač medalje na Balkanskim igrama, Mesud Pezer - rekorder Bosne i Hercegovine. U disciplini 100 m očekuje nas odlična konkurencija, imat ćemo Egona Savića koji je jedan od najboljih sprintera u BiH, a koji ima najbrži rezultat ove sezone 10.70, kao i Hajrudina Vejzovića, juniorskog rekordera i prošlogodišnjeg pobjednika na našem mitingu. Na 400m imat ćemo Jovana Stojoskog, najboljeg sprintera Makedonije, kao i Abedina Mujezinovića. U trci na 1.500 m imat ćemo Stefana Ćukovića koji je nedavno oborio rekord BiH star 42 godine, i sa trona "srušio" slavnog Vinka Pokrajčića - istakao je organizator Elmir Ćerimagić.

Pored navedenih, na turniru će nastupiti veliki broj bh. reprezentativaca kao što su Jelena Gajić, Rusmir Malkočević i drugi. 

Miting se održava u nedjelju od 18 sati, a ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca.

federalna.ba/Fena

Atletski miting Novi Grad Sarajevo
Atletski miting Novi Grad Sarajevo Federalni radio
0 12.06.2021 10:32