U Kaknju predstava "Djeca s kolodvora Zoo"

U sklopu projekta „Teatar na trgu-teatar kao sredstvo promoviranja politika prema mladima“ u srijedu, 29. novembra, u KSC Kakanj bit će odigrana predstava "Djeca s kolodvora Zoo" nastala u produkciji Studio Teatra a u saradnji sa Prvom gimnazijom iz Zenice.

Predstavi će prisustvovati učenici srednjih škola sa područja općine Kakanj a ulaz na predstavu je besplatan za sve učenike.

Predstava "Djeca s kolodvora Zoo" u režiji Vildane Okan,  bazirana je na autobiografskom romanu Christiane F., mlade ovisnice iz Berlina. Radnja prati njenu životnu priču, kao i priču njenih prijatelja i porodice, od prvih cigareta do heroinskih kriziranja. Predstava govori o problemima mladih ljudi, o njihovim željama, čežnjama i strahovima. Govori o tome u kakav životni pakao mogu upasti mladi ljudi ukoliko spas potraže u konzumiranju raznih opijata, alkohola, narkotika i sl. Emotivna i potresna izvedba  jos nikog nije ostavila ravnodusnim.

U predstavi igraju: Hana Mujkić, Hena Husić, Tarik Babić, Eda Omeragić, Adna Baručija, Džan Habibija, Sara Džanić, Lamija Milović, Mehmed Softić, Nejra Strika  i Zara Skopljak. Adaptaciju teksta uradile su Hana Mujkić i Vildana Okan. Za scenografiju je zaslužna Anida Talić, a za muziku i tehničku podršku Medin Ismić.

Nakon predstave bit će održana i teatarska radionica za sve učesnike/ce u predstavi. Radionicu će voditi glumac Mirza Bajramović. Osim učesnika/ca iz Zenice na radionici će biti prisutni i mladi iz Busovače i Kaknja.

Partneri na realizaciji pojekta su KSC Kakanj, Amfiteatar Busovača i Prva gimnazija Zenica. Ovo je jedna u nizu aktivnost koje su realizoane u sklopu pojekta „Teatar na trgu-teatar kao sredstvo promoviranja politika prema mladima“ a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

federalna.ba/Studio Teatar Zenica 

pozorišna predstava
Zlatko Paković Oslobođeni Mostar pozorišna predstava predstava Dragan Markovina
0 05.02.2024 19:17
pozorišna predstava
0 02.02.2024 08:55
pozorišna predstava
0 01.02.2024 13:56
pozorišna predstava
0 01.02.2024 10:21