Večeras u BKC TK: Sandra Silađev i hit monodrama “Dejt”
(Izvor: BKC TK)

Večeras u BKC TK: Sandra Silađev i hit monodrama “Dejt”

Hit monodrama "Dejt" u izvedbi  Sandra Silađev, večeras je na repertoaru Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, s početkom u 20 sati.

Sandra Silađev godinama oduševljava publiku sa svojom predstavom. "Dejt" je apsolutni hit u cijeloj regiji i sigurno će sale u Tuzli i Sarajevu biti popunjene do posljednjeg mjesta.

O predstavi:

Srednjovječna gospođa i samohrana majka Olivera Živković je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen “dejt” se ne pojavljuje.

Olivera dakle čeka. Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza?  Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na vječnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto  proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svijet sigurno mjesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vrijeme i doji bebu i ide na posao? Olivera se osjeća kao dama, usjedelica, babadjevojka i raspuštenica, čak i kao udovica mada niko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21. stoljeću. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – da pronađe svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na “ovom cijelom svijetu”? Ili bar na internetu? Publika će biti u prilici da prati tok Oliverinih misli ali i da pomogne u odgovorima na neka od ovih pitanja tokom specijalnog Q & A epiloga.

NAPOMENA: Ova monodrama nije za maloljetne osobe. Vulgarnost i prostačka retorika koriste se kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti prije svega ženama.

Preostale ulaznice se mogu kupiti i u biletarnici BKC-a od 15 sati do početka predstave.

federalna.ba/BKC TK 

predstava