Mostar: Večer hip-hop live muzike
(Izvor: Muzički centar Pavarotti Mostar)

Mostar: Večer hip-hop live muzike

HighTime Party je naziv superkvalitetnog hip-hop događaja, koji će se održati u mostarskom Pavarotti centru, u subotu, 13. jula, s početkom u 20:00h.

U zagrijavanju, publika će slušati muziku po izboru mostarskog repera DJ Taccinija, koji će se ovaj put naći u ulozi DJ-a. Inače, radi se o čovjeku koji je mnoge klubove odveo u rane jutarnje sate izborom kvalitetne muzike.

U live programu učestvuju: Gastra, Ase Base, Shtela 3C, Makk i Crniprvimrvi.

Mostarski reper Ase Base član je HighTime Production kolektiva, a njegova ljubav su hip-hop i rap glazba. Sudjelovao je u organizaciji brojnih koncerata. Njegova povijest s ovom vrstom glazbe, koja je počela davno, još uvijek traje i to uspješno, obzirom da je upravo izdao svoj treći album.

Gastra, mostarski reper, član HighTime Productiona, u repu je već 15 godina i do sada je radio s brojnim imenima s ovdašnje scene. Iza sebe ima mnoge nastupe i projekte kroz hip-hop. Jedan je od organizatora Sat'rashnog festivala, jedinog hip-hop festivala u Hercegovini.

Makk član mostarske 1k1 grupe, ujedno je i jedan od vodećih ljudi iz labela. Iza sebe ima mnogo nastupa i featova na sceni.

Shtela, sarajevski reper, član Capital City Creq ekipe, jedan je od prvih repera na sceni. Sarađivao je sa mnogim zvijezdama današnjice, imao svoju emisiju i podcast o hip-hopu.

Crniprvimrvi, mostarski reper, dio je mlađe ekipe a iza sebe već nosi par projekata i pjesama koje su se pokazale kao veliki potencijal.

Ulaz je slobodan-saopćeno je iz Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

federalna.ba

koncert