Vasoski i Ahmetović uoči derbija protiv Željezničara: Moramo biti fokusirani 200 posto
(Izvor: Arhiva)

Vasoski i Ahmetović uoči derbija protiv Željezničara: Moramo biti fokusirani 200 posto

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu u utorak se u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u najvećem bh. derbiju sastaju veliki gradski rivali Sarajevo i Željezničar.

Aleksandar Vasoski, šef stručnog štaba FK Sarajevo i napadač bordo tima Mersudin Ahmetović uoči derbija poručili su da su spremni za meč protiv Željezničara.

“Najveća utakmica u državi, zadnji derbi ove sezone. Imamo svoje motive, posebno poslije poraza u zadnjem derbiju. Mislim da smo spremni na svakom polju. Naučili smo iz zadnjeg poraza. Bit će tu dosta borbe, dosta andrenalina, a svaku grešku Željinu moramo iskoristiti. Mi ćemo se potruditi da greške koje smo pravili ranije svedemo na minimum. Igrat ćemo atraktivno, želimo da obradujemo navijače“, kazao je Vasoski.

Ahmetović je kazao da će dati maksimum u derbiju.

“Bit će to druga utakmica u odnosu na Grbavicu. Derbi ko derbi, kvalitet ne mora biti presudan. Spremni smo sutra da izađemo kao jedan i damo maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat“, rekao je.

Na pitanje da li će Ahmetović sutra početi meč, Vasoski je kazao da bi trebao igrati.

“Ahmo ima velike šanse da igra, zna derbi, treba nam lider. Avramovski neće igrati sutra, nadamo se da će biti spreman za Kup. Ramić ima kartone, ostali su zdravi. Moramo biti fokusirani 200 posto, ne smijemo ponoviti greške“, kazao je Vasoski.

Dodao je da se spremaju za svaki mogući stil igre Željezničara.

“Igrali su defanzivnije u zadnjim utakmicama. Mi se spremamo za svaki segment, da se povuku, ali i da nas napadnu. Ništa nas neće iznenaditi“, rekao je Vasoski.

Meč na stadionu “Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu igra se od 20 sati.

Bordo tim je trenutno četvrtoplasirani sa 42 osvojena boda iz 29 odigranih utakmica dok Plavi sa Grbavice imaju četiri boda manje i utakmicu manje na petom mjestu.

federalna.ba/AA

FK Sarajevo FK Željezničar
FK Željezničar Edis Kovačević Eldin Diglisić fudbal
0 28.06.2022 08:47
Adnan Džafić FK Sarajevo
0 21.06.2022 16:31
Marin Aničić FK Sarajevo
0 13.06.2022 17:54
FK Sarajevo pojačanja
0 09.06.2022 15:33