Uz vakcinaciju besplatan parking tokom vikenda u Importanne Shopping Centru
(Izvor: Ilustracija)

Uz vakcinaciju besplatan parking tokom vikenda u Importanne Shopping Centru

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS četvrti vikend zaredom organizira akciju "Vakcinacija prema građanima".

Prošlog vikenda, na punktu u Grand Centru Ilidža, vakcinisane su 562 osobe. Vakcinacija u tržnim centrima počela je 6. novembra ove godine, a ukupno je na ovim punktovima vakcinisano 2.000 osoba. Ovog vikenda, 27. i 28. novembra, akcija se nastavlja u Importanne Shopping Centru.

Onima koji se odluče vakcinisati u ovom centru, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati, a svima koji pristupe vakcinaciji, Importanne Shopping Centar je omogućio besplatan cjelodnevni parking i osvježenje.

Naglašavamo da se treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu sa preporukama Kriznog štaba MZ KS. Treću dozu u Kantonu Sarajevo mogu primiti svi punoljetni građani.

"Na ovaj način želimo građanima omogućiti još lakše obavljanje vakcinacije, a izabrali smo prostor tržnog centra, jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno kada je riječ o danima vikenda. Bitno je naglasiti da su ovaj punkt posjećivali najviše mladi ljudi, ali vakcinisane su sve starosne kategorije. Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina uz saglasnost roditelja", saopćeno je iz Ministarstva zdravstva KS.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS. Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

federalna.ba

sinopharm vakcinacija Ministarstvo zdravstva KS besplatan parking
studenti Sarajevo vakcinacija
0 06.12.2021 15:21
Ustavni sud Slovenije preboljeli vakcinacija koronavirus
0 06.12.2021 14:16
vakcinacija vakcinisanje cijepljenje imunizacija
0 04.12.2021 13:14
Ursula von der Leyen vakcinacija
0 01.12.2021 21:45
Slovenija cijepljenje vakcinacija koronavirus Covid19 pandemija
0 01.12.2021 12:26