Utvrđuju se sve činjenice u vezi sa ubistvom kod Tuzle

Utvrđuju se sve činjenice u vezi sa ubistvom kod Tuzle

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i pripadnici Sektora kriminalističke policije kantonalnog MUP-a obavljaju sve potrebne istražne radnje s ciljem utvrđivanja činjenica u vezi sa pronalaskom tijela Selme Baluković (48) u porodičnoj kući u prigadskom tuzlanskom naselju Lipnica, rekao je danas portparol ovog tužilaštva Admir Arnautović.

Arnautović je rekao novinarima da je preminula žena imala povrede na vratu i ubodnu ranu  grudnog koša, te naveo da će danas biti obavljena obdukcija kako bi bili utvrđeni tačni uzroci smrti. U kući je pronađen i njen muž (50), mađarski državljanin, koji je povrijeđen sa ubodnim ranama stomaka, a Arnautović je naveo da je podvrgnut operativnom zahvatu u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege.

"Istražioci saslušavaju određene osobe koje bi mogle da imaju saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene", naveo je Arnautović. Jučer je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaja za uztvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo.

Biće obavljena sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljanina.

U tuzlanskom naselju Lipnica u stanu je jučer zatečeno tijelo žene čiji su inicijali S.B. i muškarac, strani državljanin, sa vidljivim povredama stomaka, koji je prevezen u UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

federalna.ba/Srna

Lipnica ubistvo
Selmin Ibrahimović ubistvo
0 16.04.2024 13:10
ubistvo Lukavac
0 16.04.2024 09:53
ubistvo Marko Mišić
0 08.04.2024 16:02
Danka Ilić djevojčica ubistvo
0 04.04.2024 16:13