Ustanove u USK spremne za početak vakcinacije
(Izvor: Fena)

Ustanove u USK spremne za početak vakcinacije

Pomoćnik ministra za javno zdravlje Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez na današnjem je sastanku sa ministricom zdravstva Unsko-sanskog kantona Nerminom Ćemalović, te direktorima svih zdravstvenih ustanova u tom dijelu države, razgovarao o početku procesa vakcinacije protiv COVID-a 19.

-Za sada znamo da vakcine stižu krajem januara, odnosno početkom februara ove godine. Ono što je važno, jeste da svi budemo spremni za to i upravo na ovakvim sastancima dogovaramo djelovanje i postupanje u kompletnom procesu. Moraju se tačno znati zaduženja i postupati po dogovorenom principu. Prilikom prve isporuke nećemo dobiti veliki broj vakcina, ali moramo i sada zadržati hvalevrijedan stepen odgovornosti i efikasnosti - izjavio je Čerkez.

Ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona potvrdila je spremnost svih zdravstvenih ustanova u tom dijelu BiH za početak procesa vakcinacije.

- Vrlo koristan sastanak na kojem smo dobili posljednje upute i otklonili neke eventualne nepoznanice. Kao i svugdje, prvenstveno ćemo vakcinisati zdravstvene radnike i najugroženiju starosnu kategoriju stanovništva - iznad 65 godina. Naravno, u kompletnom procesu postupat ćemo prema uputstvima Federalnog ministarstva zdravstva - kazala je kantonalna ministrica zdravstva.

Čerkez i Ćemalović obišli su danas i zgradu Doma zdravlja Bihać, koja je teško oštećena u nedavnom potresu, te razgovarali i o zdravstvenoj zaštiti nekoliko hiljada migranata i izbjeglica na području Bihaća, Velike Kladuše i Cazina.

federalna.ba/Fena

koronavirus Covid19 BiH pandemija virus Goran Čerkez USK vakcina vakcinacija
Keith William Nicoletta lažni fond koronavirus
0 28.01.2021 08:52
Švedska koronavirus
0 27.01.2021 22:52
sat apokalipse Covid19 BSA
0 27.01.2021 22:17
Velika Britanija koronavirus
0 27.01.2021 20:18