Uspostava Centra izvrsnosti u Zapadnohercegovačkom kantonu
(Izvor: Fena/Vlada Kantona 10)

Uspostava Centra izvrsnosti u Zapadnohercegovačkom kantonu

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje u srijedu je u Širokom Brijegu održana prezentacija Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, kao i predstavljanje projekta "Put prema izvrsnosti – uspostava centara izvrsnosti u Zapadnohercegovačkom kantonu".

Centri izvrsnosti su specijalizirane institucije ili programi koji pružaju dodatnu edukaciju i podršku talentiranim, nadarenim i visokomotiviranim učenicima u određenim područjima kao što su znanost, matematika, jezici, umjetnost ili sport, a cilj im je razviti potencijal darovite djece kroz obogaćivanje obrazovnog iskustva i pružanje naprednih aktivnosti izvan redovnog školskog programa, priopćeno je iz Vlade Zapadnohercegovačkog kantona.

Uime Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije nazočnima se obratio Ilija Krišto, koji je približio način na koji funkcionira ovaj centar u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Cilj programa je omogućiti visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima da dosegnu svoje maksimalne kapacitete, te im dati prostor za razvijanje kreativnosti, logičkog i kritičkog mišljenja te motivaciju za daljnji rad i razvoj njihovih sposobnosti i interesa", istaknuo je Krišto.

Nazočnima se obratio i predsjednik Vlade Predrag Čović, koji je rekao da je ovaj projekt od iznimne važnosti za unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava  Zapadnohercegovačkog akantona , te je naglasio kako će uspostava Centra izvrsnosti imati punu podršku Vlade Zapadnohercegovačkog kantona.

Projekt se realizira uz potporu Vlade Republike Hrvatske, odnosno Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Zavod za odgoj i obrazovanje, a partneri su: Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, Druga osnovna škola Široki Brijeg i Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude.

federalna.ba/Fena

Centar izvrsnosti u HNK