Uskoro hitna sjednica Skupštine o sigurnosti saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Uskoro hitna sjednica Skupštine o sigurnosti saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo danas je prihvatila inicijativu o održavanju hitne sjednice o sigurnosti saobraćaja u Kantonu, a o datumu sjednice će što skorije odlučiti Kolegij Skupštine, saopćeno je iz kantonalne pres-službe. 

To je odlučeno da bi javnost dobila cjelovitije odgovore o brojnim pitanjima što ih je s razlogom pokrenula nedavna teška saobraćajna nesreća u Sarajevu od čijih posljedica je kao pješakinja smrtno stradala mlada sarajevska doktorica Azra Spahić.

Ova nesreća je bila dominantna tema zastupničkih pitanja i inicijativa podnesenih u prvom dijelu današnje osme sjednice kantonalne skupštine.

Zastupnici su minutom šutnje i molitvom odali počast doktorici Spahić te žutim ružama obilježili prvu tužnu godišnjicu od prerane smrti zastupnice Segmedine Srna-Bajramović.

Također su u znak sjećanja na sve prijedorske žrtve, nošenjem bijelih traka na današnjem zasjedanju, simbolično obilježili i sutrašnji tužni datum, Dan bijelih traka.

Od ostalih tema, Skupština je u nastavku zasjedanja dala saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo dala saglasnost za potpisivanje ugovora uime Kantona za dodjelu stanova u vlasništvo pripadnicima braniteljske populacije kojima su ti stanovi ranije dodijeljeni na korištenje.

Kantonalna uprava civilne zaštite dobila je saglasnost Skupštine za zaključivanje ugovora o doniranju Općini Ilidža šest modularnih stambenih jedinica (kontejnera) i 15 profesionalnih isušivača vlage MASTER - Profi DH752.

Program rada Skupštine za 2023. godinu nije danas dobio većinsku zastupničku podršku.

Sjednica je prekinuta, a o datumu nastavka će javnost biti blagovremeno informisana.

federalna.ba/Fena

Kanton Sarajevo
Kanton Sarajevo Udruženje poslodavaca FBiH Udruženje poslodavaca KS
0 20.05.2024 18:56
škole Kanton Sarajevo
0 14.05.2024 12:33
Kanton Sarajevo Federacija BiH sudska taksa Općinski sud u Sarajevu
0 10.05.2024 12:07
Kanton Sarajevo delegacija Šehidsko mezarje Kovači Dan pobjede nad fašizmom
0 09.05.2024 11:00
Vijećnica Sarajevo Kanton Sarajevo Bosna i Hercegovina
0 20.04.2024 10:06